Luistervoorbeeld

BOY

Auteur Roald Dahl
Spreker Jan Meng
Speelduur 3u 58m 19s
€ 12,99

Beschrijving

Boy is een verzameling fantastische verhalen van en over de jonge jaren van bestsellerauteur Roald Dahl. Een geweldig autobiografisch verhaal voor jong en oud.

Er zijn weinig schrijvers die zo’n boeiend leven hebben geleid als Roald Dahl. Dat begon al in zijn schooltijd: hij was proefpersoon van chocoladerepen. Hier ligt ongetwijfeld de inspiratiebron voor Sjakie en de chocoladefabriek!

In Boy (1916 – 1937) beschrijft Roald Dahl de eerste jaren van zijn ongelooflijk avontuurlijke leven. Het boek bevat daarnaast veel foto’s, brieven en dagboekfragmenten. Het vertelt niet alleen iets over Roald Dahl zelf, maar geeft ook een goed tijdsbeeld.

Voorgelezen door Jan Meng.

Details

ImprintDe Fontein Jeugd
UitgeverVBK Media
Publicatiedatum 30 juni 2021
ISBN 9789026158629
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 3u 58m 19s
Bestandsgrootte 327 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod