Het meisje achter het prikkeldraad
Het meisje achter het prikkeldraad

Het meisje achter het prikkeldraad

Amersfoort, 1944. Saskia en Frans zetten hun leven op het spel om de gevangenen in Kamp Amersfoort te helpen. Deze meeslepende roman is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.

Auteur

Imogen Matthews

Spreker

Phaedra Kwant

Speelduur

9 uur 1 min

€ 12,99

Beschrijving

Amersfoort, 1944. De bezetting is een dagelijkse realiteit voor de jonge geliefden Saskia en Frans, met het concentratiekamp net buiten de stad. Frans reist elke dag naar het kamp om het keukenafval op te halen. Als een gevangene hem smeekt een brief naar buiten te smokkelen, besluit Frans dat te doen, ook al brengt dat hemzelf en zijn familie in gevaar. Samen met Saskia verzamelt Frans honderden brieven van gevangenen, en brengt hij de antwoorden terug naar het kamp. Maar dan wordt Saskia opgepakt en opgesloten in Kamp Amersfoort, en Frans zoekt wanhopig naar een manier om haar te redden. Hij zal haar moeten helpen ontsnappen uit het kamp – ook al zegt iedereen dat dat onmogelijk is…

Details

Imprint

De Fontein Romans & Spanning

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

21 september 2022

ISBN

9789026162466

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 1 min

Bestandsgrootte

496 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Imogen Matthews is geboren in Nederland, maar verhuisde als peuter naar Engeland. Ze is opgegroeid met de verhalen van haar moeder, die als tiener de oorlog had meegemaakt in Nederland. Deze verhalen zijn verwerkt in haar romans.

Meer spreker Phaedra Kwant Bekijk alles

De vondeling van Veenhuizen
€ 14,99

T.S. - Taylor Swift

Diverse auteurs

€ 9,99
Frietje Frommel

Frietje Frommel

Barbara Scholten

€ 11,99
Een voor een

Een voor een

Alice Feeney

€ 15,99