Luistervoorbeeld

Dubbel leven

Mijn leven als undercoveragent
Auteur Axel de Vos
Voorlezer Jeroen Tjepkema
Speelduur 5u 3m 8s
€ 14,99

Beschrijving

Hij onderhandelde met mensensmokkelaars en vrouwenhandelaren, was erbij toen er voor miljoenen euro's aan drugs werd overgedragen en werkte met de grootste criminelen van Nederland en ver daarbuiten. In Dubbel leven kijkt voormalig rechercheur Axel de Vos terug op de jaren waarin hij door de politie als infiltrant werd ingezet bij grootschalige criminele operaties.

Aan de hand van tien cases vertelt Axel de Vos over zijn leven als undercoveragent. Hoe wordt een operatie voorbereid? Wat doet het met je als je, al is het tijdelijk, je leven opgeeft om in dienst te staan van een fictief iemand? Wat gebeurt er als je in dat andere leven verdwijnt? Als je, zoals ze dat bij de politie zelf noemen, een 'legende' bent geworden?

Dubbel leven is het bloedstollende levensverhaal van een undercoveragent. Het biedt bovendien een fascinerende blik achter de schermen van de Nederlandse en de internationale onderwereld.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 6 maart 2017
ISBN 9789026340116
Taal Nederlands
Speelduur 5u 3m 8s
Bestandsgrootte 278 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Fascinerend. Echt super spannend.' (RTL Boulevard)

'Zeer uniek. Bij mijn weten is het nog nooit eerder voorgekomen dat [een undercover-agent] in een boek zo openhartig over zijn werk heeft verteld.' (John van den Heuvel)

Over de auteur
Axel de Vos

Axel de Vos (pseudoniem) was rechercheur toen hij gevraagd werd als undercoveragent, een baan die hij jarenlang zou vervullen. De Vos zat soms maanden achtereen undercover en werkte in bepaalde periodes zelfs aan vier zaken tegelijkertijd. Hij volgde prestigieuze infiltrantenopleidingen, onder andere bij de FBI, waarvoor alleen de besten worden geselecteerd. Om zijn veiligheid te garanderen wil de auteur anoniem blijven.

Toon aanbod