Luistervoorbeeld

Blokker

Hoe het imperium de familie ontglipt
Auteur Teri van der Heijden, Barbara Rijlaarsdam
Voorlezer Jeroen Tjepkema
Speelduur 6u 48m 37s
€ 12,99

Beschrijving

In Blokker belichten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam het gesloten familiebedrijf achter de Blokker-winkels. Wat ging er mis binnen het bedrijf en in de familie? Na drie opeenvolgende jaren van miljoenenverliezen heeft Blokker Holding zijn imperium moeten ontmantelen. Leen Bakker, Xenos, Big Bazar, Intertoys – alle formules worden verkocht. Alleen Blokker, waar het in 1896 allemaal mee begon, blijft over. Maar ook die winkelketen lijdt aanzienlijke verliezen.

Financieel journalisten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam reconstrueren in Blokker stap voor stap de neergang van de grootste huishoudwinkel van Nederland. Ze spraken met tientallen betrokkenen en konden evenzoveel interne documenten inzien, waardoor zij een unieke inkijk kunnen geven in het vermaarde Blokker-concern.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 13 april 2018
ISBN 9789026343889
Taal Nederlands
Speelduur 6u 48m 37s
Bestandsgrootte 374 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Als Teri en Barbara zich ergens in vastbijten, laten ze niet meer los. Uiteindelijk winnen ze (bijna) ieders vertrouwen en dringen ze door tot de kern van de zaak.’ (Jochen van Barschot, chef economie NRC Handelsblad)

'Meeslepend, leerzaam drama over een in de eigen geschiedenis gevangen familibedrijf.' (Jeroen Smit, De Prooi en Het drama Ahold)

Over de auteur
Photo Teri van der Heijden
Teri van der Heijden

Teri van der Heijden (1987) is journalist. Ze werkt sinds 2013 voor NRC Handelsblad. Ze schreef spraakmakende verhalen over ABN AMRO, deed verslag van verschillende grote faillissementen en de overnamestrijd om Telegraaf Media Groep. In 2015 werd ze genomineerd voor de Citi Journalistic Excellence Award.

Toon aanbod