Luistervoorbeeld

Het verhaal van Ásta

Auteur Jón Kalman Stefánsson
Voorlezer Bart Oomen
Speelduur 11u 31m 35s
€ 7,49

Beschrijving

Stavanger, Noorwegen. Sigvaldi ligt op de stoep: hij is van een ladder gevallen. Net als de wolken verglijden, veranderen zijn herinneringen voortdurend. Liggend op de stoep herinnert hij zich de man die hij dertig jaar geleden was in IJsland, een man die ’s winters op zee voer en ’s zomers als schilder werkte. Zijn eerste vrouw, Helga, was smoorverliefd op hem en toch onrustig. Ze noemden hun dochter Ásta, naar een heldin uit de IJslandse literatuur. Een voornaam met een belangrijke betekenis – hij lijkt op het IJslandse woord voor liefde – maar die slechts ongeluk zal brengen.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 23 januari 2019
ISBN 9789026348075
Taal Nederlands
Speelduur 11u 31m 35s
Bestandsgrootte 633 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Zijn stijl is verslavend. Hij neemt je mee in beeldende beschrijvingen van een afgelegen streek, die daar eeuwig in alle verlatenheid ligt. Maar de bedreigingen zijn onafwendbaar ****" (NRC Handelsblad)

"Soms klinkt Stefánsson een beetje grappig afstandelijk, soms een tikkeltje ironisch, maar nooit sarcastisch of neerbuigend, alsof deze alwetende verteller voortdurend wil zeggen: ziedaar de mens, met al zijn kleine hebbelijkheden, zijn eenzaamheid, zijn verdriet en zijn obsessies, maar hoe kan dat ook anders, hij is (maar) een mens." (Trouw)

"Het wordt tijd dat deze man de Nobelprijs krijgt." (DWDD)

Over de auteur
Photo Jón Kalman Stefánsson
Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson (1963) werd geboren in Reykjavík. Hij behoort tot de grootste Europese schrijvers van deze tijd. In een poëtische en beeldende stijl schrijft hij over IJsland. Stefánsson werd genomineerd voor de Nordic Council Literature Prize en won de IJslandse literatuurprijs en de Per Olov Enquistprijs.

Toon aanbod