Luistervoorbeeld

Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann

Auteur Carmen Romero Dorr
Voorlezer Ottolien Boeschoten
Speelduur 7u 23m 16s
€ 14,99

Beschrijving

Berlijn, 2016. Alicia heeft altijd een goede band gehad met haar grootmoeder Paulina Hoffmann. Wanneer zij overlijdt, erft Alicia een appartement in Berlijn dat Paulina in het geheim heeft gekocht. Paulina woonde er als jong kind, toen de nazi’s in Duitsland de dienst uitmaakten. Haar beste vriendinnetje was joods, maar hun vriendschap werd al snel verboden door beider ouders. De verschrikkingen namen vanaf dat moment alleen maar toe, en de rest van Paulina’s leven werd erdoor getekend. Alicia besluit naar Berlijn af te reizen; misschien heeft Paulina een boodschap voor haar achtergelaten. Want waarom heeft juist zij het appartement geërfd?

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 26 februari 2019
ISBN 9789026348372
Taal Nederlands
Speelduur 7u 23m 16s
Bestandsgrootte 406 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Een roman vol emotie en intrige. Een zoektocht naar waarheid.’ (El Periódico)

‘Romero Dorr liet zich door de verhalen van haar grootmoeder inspireren, en vertelt het meeslepende verhaal van een Duitse overlevende van de Tweede Wereldoorlog die naar Spanje verhuisde.’ (La Vanguardia)

Over de auteur
Photo Carmen Romero Dorr
Carmen Romero Dorr

Carmen Romero Dorr (1981) is Spaans, en haar grootouders verhuisden tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Duitsland naar Spanje. Voor haar debuut liet ze zich gedeeltelijk inspireren door de familieverhalen die ze hoorde toen ze een kind was. Ze werkt bij een uitgeverij.

Toon aanbod