Luistervoorbeeld

Jan Rap en z'n maat

Auteur Yvonne Keuls
Voorlezer Yvonne Keuls
Speelduur 6u 56m 6s
€ 9,99

Beschrijving

Yvonne Keuls schreef een fascinerend verslag over haar ervaringen in een opvangcentrum voor jongeren. Geen vriendelijk verhaal, geen mooi verhaal, maar een hard en realistisch verslag van mislukkingen en af en toe een succes, van falende instanties (politie, GGD, kindertehuizen) en - zo eerlijk is ze wel - van fouten die het team zelf maakte. Niets is verzonnen, de enige veranderingen die zijn aangebracht zijn bedoeld om herkenning te voorkomen.

Uit de vele jonge mensen die in het opvangcentrum kwamen heeft Yvonne Keuls er 21 'samengesteld'. Een aantal van hen blijft in het opvangcentrum hangen totdat het sluit, anderen komen met tussenpozen terug, omdat ze voor het eerst een plek hebben gevonden waar ze zich thuisvoelen, waar warmte en gezelligheid heersen.

Yvonne Keuls heeft Jan Rap en z'n maat bewerkt tot een toneelstuk dat met enorm succes in vijfentwintig grote theaters in Europa werd opgevoerd. In 2006/2007 is het opnieuw in de Nederlandse theaters te zien, onder regie van Peter de Baan.

De manier waarop zij de verschillende personages uit haar bestseller neerzet is op zijn minst uniek te noemen.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 6 december 2010
ISBN 9789026350498
Taal Nederlands
Speelduur 6u 56m 6s
Bestandsgrootte 385 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"In de stukken en verhalen van Yvonne Keuls stap je een complete wereld binnen en je komt er nooit meer van los. Figuren en situaties vergezellen je de rest van je leven. Hoe vaak gebeurt dat?" (AnneWil Blankers)

"Yvonne Keuls beschikt over een grote dosis zelfspot. Daardoor zijn haar boeken zo lekker om te lezen. Je kunt er smakelijk om lachen, terwijl je tegelijkertijd ontroerd raakt. En haar Indische romans zijn voor mij een feest van herkenning." (Willem Nijholt)

"Haar ongelofelijke manier van schrijven en haar vermogen om ernstige onderwerpen met zo veel humor te benaderen, maken haar werk een feest om te lezen." (Karel de Rooij)

"Als puber was ik een grote fan van Yvonne Keuls. Haar boeken hebben mij destijds van de drugs afgehouden. Het verrotte leven van Floortjes Bloem, De moeder van David S. en Jan Rap en z'n maat horen nog steeds in iedere adolescentenkast thuis." (Saskia Noort)

Over de auteur
Photo Yvonne Keuls
Yvonne Keuls

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Zij schrijft met warmte, humor en realiteitszin en heeft met haar persoonlijk getinte en ontwapende werk een groot publiek aan zich weten te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving ze de Haagse Cultuurprijs. Met haar laatste roman, Koningin van de nacht, schreef Yvonne Keuls het boek dat zij altijd heeft willen schrijven.

Toon aanbod