Luistervoorbeeld

Petite

Auteur Edward Carey
Spreker Ottolien Boeschoten
Speelduur 12u 37m 37s
€ 14,99

Beschrijving

In 1761 wordt in de Elzas een klein, onooglijk meisje geboren: Marie Grosholtz. De zonderlinge Zwitserse anatoom dr. Curtius neemt haar onder zijn hoede en brengt haar de beginselen van het werken met was bij. Door omstandigheden komen de twee terecht in de onderbuik van Parijs, waar ze hun bijzondere creaties voor het eerst tentoonstellen in een wassenbeeldenmuseum. De Franse Revolutie staat voor de deur, maar dat weerhoudt de nieuwsgierige menigte er niet van de beroemde en beruchte Franse koppen van dichtbij te komen bekijken. De wereld van was blijkt een gouden toekomst te hebben.

Van de goot in prerevolutionair Parijs tot aan het hof van Versailles. Edward Carey vertelt het onvergetelijke levensverhaal van een wonderlijk, klein meisje voor wie niemand een stuiver gaf maar dat uitgroeide tot de beroemdste vrouw die de wereld in beelden wist te vangen.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmbo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 27 november 2019
ISBN 9789026350627
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 37m 37s
Bestandsgrootte 694 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Edward Carey

Edward Carey stond met Petite op de longlists van o.a. de RSL Ondaatje Prize 2019, de Walter Scott Prize voor historische fictie 2019 (eerder gewonnen door o.a. Hilary Mantel) en de Rathbones Folio Prize 2019 (eerder gewonnen door o.a. Hisham Matar en George Saunders). Tevens kwam de titel voor op de eindejaarslijsten van 'The Times', 'BookPage' en 'BookBrowse'.

Toon aanbod