Luistervoorbeeld

Drift

Auteur Marion Pauw
Voorlezer Barbara Tiggeler
Speelduur 5u 39m 28s
€ 9,99

Beschrijving

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee.

Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent. Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een drift-duik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water...

Drift is ingesproken door Barbara Tiggeler. Volledige versie, met nawoord ingesproken door Marion Pauw zelf.

Details

ImprintUitgeverij AmboAnthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 6 december 2010
ISBN 9789026350993
Taal Nederlands
Speelduur 5u 39m 28s
Bestandsgrootte 240 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"Dit boek is waanzinnig spannend en goed geschreven." (Marie Claire)

"Drift heeft een prettige, laconieke en heldere verteltrant. Marion Pauw staat in de rij om de volgende Saskia Noort te worden" (AvantGarde)

"Vier sterren. Dit boek is superspannend, probeer dit boek maar eens weg te leggen." (Flair)

"Het ideale vakantieboek. Drift blijft beklemmend en verrassend tot het einde." (Nouveau)

"Pauw weet de spanning er goed in te houden: tot het einde blijft het onzeker of Jills miserabele positie in het warme water rond Aruba nu iets te maken heeft met Christine Bird of niet. Uiteindelijk valt alles in een ijselijke climax samen." (Spits)

Over de auteur
Photo Marion Pauw
Marion Pauw

Marion Pauw (1973) werd geboren op een klein eilandje onder Australië, Tasmanië. Op haar zesde emigreerde ze naar Nederland. Ze studeerde Communicatie aan de Heao te Utrecht en werkte daarna voor verschillende reclamebureaus als copywriter/conceptontwikkelaar. Het eilandleven bleef trekken. Marion Pauw vestigde zich met haar gezin op Curaçao en werkte er als freelance journalist voor het Dagblad Amigoe, als columniste voor Flair en schreef er haar eerste thriller, Villa Serena (2005).

In juni 2005 vertrok Marion Pauw naar Aruba, dat in de ban was van de Natalee Holloway-affaire. Daar ontstond het idee voor haar thriller Drift.

Haar definitieve doorbraak bij het grote publiek en de serieuze pers bereikte ze met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en wordt het door Eyeworks verfilmd met Angela Schrijf, Fedja van Huêt en Monique van de Ven. Daarna schreef zij het succesvolle Zondaarskind, dat wordt verfilmd door NL Film.

In 2015 schrijft ze het geschenk Grijs gebied voor de Maand van het Spannende Boek.

Toon aanbod