Het weekend
Het weekend

Het weekend

In de prijswinnende roman Het weekend van Charlotte Wood komen drie vriendinnen nog één keer samen in het strandhuis van hun overleden vriendin. Uitgeroepen tot Boek van het Jaar 2020 door The Times.

Auteur

Charlotte Wood

Spreker

Simone Breukink

Vertaler

Ireen Niessen

Speelduur

7 uur 26 min

€ 14,99

Beschrijving

In de weergaloze roman Het weekend van Charlotte Wood zijn Jude, Wendy, Adele en Sylvie al hun leven lang vriendinnen. Hun vriendschap is rotsvast, warmhartig en eerlijk, maar wanneer Sylvie overlijdt, lijkt de grond onder de voeten van de anderen weg te glijden. Zoals elk jaar komen de vriendinnen een weekend samen in Sylvies strandhuis, alleen dit keer niet om te feesten, maar om het op te ruimen voor de verkoop. Zonder de evenwichtige Sylvie komen er echter frustraties en pijn uit het verleden boven water. Opvliegende karakters, ongenode gasten, te veel wijn en een oude hond zorgen voor een explosieve situatie en de vriendschap dreigt voorgoed uit elkaar te spatten.

Het weekend van Charlotte Wood is een onvergetelijke roman over ouder worden, vriendschap, carrière en liefde. Charlotte Wood schrijft nietsontziend, met rake observaties en vlijmscherpe humor. Genomineerd voor de Miles Franklin Award, de Prime Minister’s Literary Award en de Stella Prize 2020. Tevens door The Times uitgeroepen tot Boek van het Jaar 2020.

‘Een roman over vriendschap, over hoe we veranderen, overleven en uiteindelijk doodgaan. Wood vangt de tijdgeest met bedrieglijk gemak. IJzersterk.’ – The Guardian

‘Een fantastische roman, weergaloos goed!’ – Elizabeth Day

***** ‘Een warm pleidooi voor het accepteren van onze onderlinge verschillen. Een wijze en geestige roman die zelfinzicht biedt.’ – The Independent

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

30 september 2021

ISBN

9789026356964

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 26 min

Bestandsgrootte

613 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Charlotte Wood is schrijver van zowel fictie als non-fictie. Haar essays en artikelen verschenen o.a. in The New York Times, The Guardian en The Sydney Morning Herald. In 2019 trad ze toe tot de Order of Australia wegens haar uitzonderlijke verdiensten ten behoeve van de literatuur en stond ze op de lijst van ‘100 invloedrijkste vrouwen’ van de Australian Financial Review.

Meer spreker Simone Breukink Bekijk alles

Verdronken

Verdronken

Kristina Ohlsson

€ 12,99
Anna en Charlotte

Anna en Charlotte

Katharina Fuchs

€ 14,99
Zwarte leugens

Zwarte leugens

Linda Jansma

€ 11,99
Zo veel leugens

Zo veel leugens

Adele Parks

€ 12,99