Luistervoorbeeld

Oostwaarts

Auteur Jolanda Ivonne Clément
Spreker Karin Douma
Speelduur 7u 5m 29s
€ 14,99

Beschrijving

Oostwaarts van Jolanda Ivonne Clément is een indrukwekkende debuutroman over de verstrekkende gevolgen van keuzes in tijden van oorlog. Voor de lezers van John Boyne.

1952. De twaalfjarige Heindert kent het verleden van zijn moeder, Suze, niet. Dat ze in de oorlog een relatie had met een jonge Wehrmachtsoldaat weet hij niet, en evenmin dat hij een zoon is van die Duitser. Hoewel zijn moeder en hij telkens verhuizen – van dorp naar stad en terug – heeft hij een goed leven, dat draait om dromen en plaatjes. Maar ditmaal, nu ze in allerijl hun spullen pakken om te vertrekken, lijkt het menens. Ze laten alles achter en vertrekken met onbekende bestemming. Tijdens de vlucht ontdekt Heindert steeds meer van zijn verzwegen afkomst.

Oostwaarts van Jolanda Ivonne Clément is een indrukwekkende roman, die de tragedie toont van de jonge moeder, die een relatie had met een Duitse soldaat en daarvoor na de oorlog wordt geknipt, geschoren en gefilmd. De impact hiervan op haar en haar half-Duitse zoon Heindert wordt de lezer duidelijk via zijn adolescente observaties en de inzinkingen van de getraumatiseerde Suze.

Details

ImprintAmbo|Anthos
UitgeverAmbo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 29 september 2021
ISBN 9789026356971
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 5m 29s
Bestandsgrootte 389 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.