Luistervoorbeeld

Elizabeth & Margaret

Een prachtig portret van een ingewikkelde maar onbreekbare zussenband
Auteur Andrew Morton
Spreker Carly Wijs
VertalerIreen Niessen
Speelduur 11u 35m 44s
€ 14,99

Beschrijving

Elizabeth & Margaret van Andrew Morton, auteur van Diana, haar eigen verhaal, is het verhaal van de onafscheidelijke zusjes Windsor. De onverwachte troonsafstand van hun oom Edward VIII veranderde de dynamiek tussen hen echter drastisch. Vanaf dat moment zou Margaret voor haar zus moeten buigen en altijd moeten toegeven aan haar wensen. Elizabeth zou de capriolen van haar jongere zus altijd geamuseerd gadeslaan, maar Margarets worsteling om haar plek binnen het koninklijke systeem te vinden – en de offers die van haar gevraagd werden – waren vaak een bron van onderlinge spanningen.

In deze biografie wordt hun relatie door de jaren heen beschreven, van hun idyllische jeugdjaren tot de verschillende levenspaden die ze na Elizabeths kroning tot Elizabeth II bewandelen. Morton biedt een unieke kijk op deze zo verschillende zussen en de impact die ze gehad hebben op het koninkrijk en de koninklijke familie, en hoe deze is veranderd gedurende de twintigste eeuw.

Elizabeth & Margaret van Andrew Morton is hét boek voor de fans van Netflix’ The Crown en De hofdame.

‘Op sprankelende wijze onderzoekt Morton de push en pull tussen diepe liefde en intense jaloezie die beide zussen bond. Royalty-fans zullen ervan smullen.’ – Publishers Weekly

‘Details om van te smullen, ontroerend en goed-gedocumenteerd. Dit zal bij velen in de smaak vallen!’ – Booklist

‘Een prachtig portret van een ingewikkelde maar onbreekbare zussenband.’ – Kirkus Reviews

‘Een indrukwekkende dubbelbiografie. Die tegelijk verrassend veel inzicht biedt in de moeilijke verstandhouding tussen de hedendaagse prinsen William en Harry.’ – Het Parool

Details

ImprintAmbo|Anthos
UitgeverAmboAnthos
Publicatiedatum 6 augustus 2021
ISBN 9789026358098
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 35m 44s
Bestandsgrootte 955 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Andrew Morton

Andrew Morton (1953) is een wereldberoemde biograaf en deskundige op het gebied van royalty en beroemdheden. Voor zijn onthullende en wereldschokkende geautoriseerde biografie over Diana werkte hij, in het geheim, samen met de prinses. Hij schreef diverse prijswinnende bestsellers waaronder de biografieën van Monica Lewinsky, Madonna, David en Victoria Beckham en Tom Cruise. Morton woont afwisselend in Londen en Los Angeles.

Toon aanbod