De vrouwen van Troje
De vrouwen van Troje

De vrouwen van Troje

De vrouwen van Troje van Pat Barker is het vervolg op De stilte van de vrouwen. Een hervertelling van een mythe, verteld vanuit het oogpunt van de vrouwen.

Auteur

Pat Barker

Spreker

Carly Wijs

Vertaler

Eefje Bosch

Speelduur

10 uur 9 min

€ 14,99

Beschrijving

De vrouwen van Troje is een los te lezen vervolg op het bejubelde De stilte van de vrouwen en een weergaloze hervertelling van de Ilias.

Troje is gevallen. De Grieken hebben de bittere strijd gewonnen en kunnen als overwinnaars huiswaarts keren, beladen met hun oorlogsbuit: goud, wapens en vrouwen. Het enige wat ze nu nog nodig hebben is een gunstige wind zodat ze de zeilen kunnen hijsen.

Maar de wind blijft uit. De goden zijn ontstemd en ontzeggen de Grieken hun wens. Terwijl de strijders rusteloos wachten aan de rand van de stad die ze vernietigden, begint het verbond dat hen in de strijd bijeenhield uit elkaar te vallen: oude vetes en nieuwe irritaties steken de kop op.

Briseïs, de voormalige slavin van Achilles en ooit koningin van Troje, slaat deze spanningen in stilte gade. Ze zoekt bondgenoten waar ze kan – de jonge Amina, de tegendraadse Hekabe en Calchus, de in ongenade geraakte priester – en broedt op een plan om wraak te nemen.

Op meesterlijke wijze vervolgt Pat Barker haar buitengewone hervertelling van een van de bekendste mythes, in een los te lezen vervolg op het veelgeprezen De stilte van de vrouwen.

'Barker is een meester in het neerzetten van sterke scènes.' - Nederlands dagblad

`Barker geeft een stem aan de vrouw'- De Standaard

‘In deze roman vol legendarische namen is Briseïs de ware heldin. Barker schittert, wederom.’ – Publishers Weekly

‘Haar relaas over de oorlog is geen filosofische ideeënstrijd, meer een realistische Game of Thrones, aards, fysiek. Beeldend roept ze het door eergevoel, goden en onderlinge treiterijen geplaagde leven in het Griekse kamp voor je op waar de strijders na de inname van Troje wachten tot de wind gaat liggen om de terugkeer te kunnen aanvaarden.’ – Trouw

‘Het is geheel eigen aan Barker hoe ze met een stilistische truc als het ware een tijdsprong maakt van het antieke Griekenland naar het heden.’ – Literair Nederland

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

22 december 2021

ISBN

9789026358142

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 9 min

Bestandsgrootte

837 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Pat Barker (1943) is een van de meest gelauwerde hedendaagse Britse schrijvers, vooral bekend van de wereldwijd geprezen Regeneration-trilogie. Ze heeft een lange staat van dienst: ze schreef vijftien romans en won verschillende literaire prijzen, waaronder de Man Booker Prize en de Guardian Fiction Prize. De stilte van de vrouwen stond op de shortlist van de Women’s Prize for Fiction 2019.

Meer spreker Carly Wijs Bekijk alles

Façade

Façade

Esther Verhoef

€ 13,99
Romeinse sporen

Romeinse sporen

Willemijn van Dijk

€ 6,99
Stemmen in het duister

Stemmen in het duister

Nicci French

€ 15,99
De mooiste tijd van je leven
€ 10,99