Rood in Wassenaar
Rood in Wassenaar

Rood in Wassenaar

Pleidooi voor een kansrijk leven (voor iedereen)

Rood in Wassenaar is het verhaal van Marjolein Moorman, wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in Amsterdam. Over lef en daadkracht en de keuze om voor je idealen te strijden.

Auteur

Marjolein Moorman

Sprekers

Marjolein Moorman, Karin Douma

Speelduur

8 uur 40 min

€ 14,99

Beschrijving

Rood in Wassenaar van Marjolein Moorman is het persoonlijke en openhartige verhaal van een bevlogen politicus voor wie het persoonlijke politiek is. Moorman is bekend van de tv-serie Klassen.

Marjolein Moorman groeit op in Wassenaar, in een ‘rood’ gezin tussen de villa’s. Ze hebben het thuis niet breed. Tijdens haar studententijd overlijden haar beide ouders, waarna ze samen met haar twee jongere broers een financiële schuld erft. Het zijn vormende ervaringen in haar leven.

Na een wetenschappelijke carrière besluit ze de politiek in te gaan om zich sterk te maken voor gelijke kansen en beter onderwijs. Ze ziet de kloof in de samenleving toenemen doordat succes steeds vaker als eigen keuze wordt gezien. Dat maakt van ons onderwijs een wedstrijd van winnaars en verliezers.

In Rood in Wassenaar deelt Marjolein Moorman haar ervaringen en visie. Ze biedt een perspectief waarin gelijkwaardigheid en kansengelijkheid centraal staan. En hoop, in een tijd dat wantrouwen en cynisme de politiek beheersen.

Dit boek is geschreven samen met journalist en auteur Marc van Dijk.

'Marjolein Moorman is uitgegroeid tot hét boegbeeld van onderwijs en de strijd tegen kansenongelijkheid.' – Het Parool

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

22 maart 2022

ISBN

9789026358258

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 40 min

Bestandsgrootte

715 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Marjolein Moorman (Wassenaar, 1974) promoveerde in 2003 in de communicatiewetenschap en werkte een aantal jaar aan de Universiteit van Amsterdam. In 2010 stapte ze over naar de politiek: ze werd raadslid en voorzitter van de Amsterdamse PvdA-fractie. Sinds 2018 is ze wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in de hoofdstad.

Meer spreker Karin Douma Bekijk alles

Bloedbruiloft

Bloedbruiloft

Lisa Gardner

€ 9,99
Het domino-effect

Het domino-effect

Carolina Angelis

€ 12,99
Hildur

Hildur

Satu Rämö

€ 14,99
Uitverkoren

Uitverkoren

Kristina Ohlsson

€ 12,99