Luistervoorbeeld

Omdat de muze

Auteur Brigitte de Swart
Spreker Marijke Beversluis
Speelduur 7u 57m 30s
€ 13,99

Beschrijving

Omdat de muze van Brigitte de Swart gaat over hoe de Muze der Tachtigers aan haar liefde voor kunst ten onder ging.

Amsterdam, 1888. Na het plotselinge overlijden van haar moeder blijft Sara de Swart achter met een rouwende vader, een wrang gemis en een stevige erfenis. Als jonge beeldhouwster komt ze in Amsterdam terecht in de kring van de Tachtigers, met kunstenaars als Breitner, Israëls, Toorop en Veth. Door haar eigenzinnigheid, liefde voor kunst en vrijgevigheid wordt Sara de Muze der Tachtigers. In Amsterdam krijgt ze ook haar eerste openlijke relatie met een vrouw, tot afgrijzen van haar aanbidder Eduard Karsen. De schilder kan Sara’s afwijzing niet verkroppen en begint een lastercampagne tegen haar en de vrouwen die ze liefheeft.

Dan ontmoet Sara de liefde van haar leven. Maar de zelfverkozen dood van haar moeder blijft haar leven regeren. Is ze in staat haar hart te openen en haar verleden een plaats te geven?

Omdat de muze van Brigitte de Swart is een prachtige, op feiten gebaseerde roman die een levendig tijdsbeeld schetst van de jaren tachtig van de negentiende eeuw.

‘De Swart geeft in strakke taal zonder opsmuk een kleurrijk tijdsbeeld.' – Brabants dagblad

'Een genereus leven, overschaduwd door de schimmen van een afwezige moeder. De auteur voegt daaraan in helder proza haar eigen dimensie toe.' - De Telegraaf

Details

ImprintAmbo|Anthos
UitgeverAmbo/Anthos B.V.
Publicatiedatum 12 oktober 2021
ISBN 9789026358845
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 57m 30s
Bestandsgrootte 655 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.