De dingen die je vergeet
De dingen die je vergeet

De dingen die je vergeet

Rouwen voor beginners

In De dingen die je vergeet onderzoekt Gijs van der Sanden wat het betekent om te rouwen nadat hij als jonge twintiger allebei zijn ouders onverwachts verloor.

Auteur

Gijs van der Sanden

Sprekers

Jurjen van Loon, Gijs van der Sanden

Speelduur

5 uur 38 min

€ 12,99

Beschrijving

In De dingen die je vergeet onderzoekt Gijs van der Sanden wat het betekent om te rouwen nadat hij als jonge twintiger allebei zijn ouders onverwachts verloor. Aan de hand van herinneringen, beschouwingen en zelfonderzoek probeert hij antwoorden te vinden op de grote en kleine vragen rondom rouw en verlies.

Hoe blijf je overeind staan als je beide ouders er niet meer zijn? Waarom roept het woord ‘wees’ zoveel aversie in hem op? Waarom is het zo moeilijk om de ander deelgenoot te maken van een verlies? Is rouw ooit klaar? Al schrijvende komt hij steeds dichter bij de kern van zijn gemis.

In glasheldere bewoordingen legt Gijs van der Sanden uit wat er verkeerd is aan de manier waarop we rouw in een door zelfverbetering en geluk geobsedeerde wereld zijn gaan benaderen: als een verhaal met een begin en een eind. De dingen die je vergeet is zijn persoonlijke zoektocht naar een nieuw narratief.

‘Van der Sanden schrijft met zowel journalistieke als literaire pen; toegankelijk en gestileerd. Het boek leest als een roman.’ – Barbara van Beukering, journalist en auteur van Je kunt het maar één keer doen

'Mooi boek, ook voor wie rouwenden een warm hart toedragen.' - Margot Pol, NRC

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

1 december 2021

ISBN

9789026359040

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 38 min

Bestandsgrootte

464 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Gijs van der Sanden (1986) studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schrijft over zijn generatie, identiteit en reizen voor onder meer Vrij Nederland, Het Parool en het AD. De dingen die je vergeet is zijn debuut.

Meer spreker Jurjen van Loon Bekijk alles

Vliegen als een bij

Roland Schimmelpfennig

€ 11,99
€ 14,99
Hack je hersenen

Hack je hersenen

Stan van Pelt

€ 9,99
Miracle Morning (herziene en uitgebreide editie)
€ 15,00