Rood is ja
Rood is ja

Rood is ja

Rood is ja van caberetier Sara Kroos is haar eerlijk en confronterende verhaal van misbruik en de herhaling hiervan, van een leven met psychische klachten en de weg naar herstel.

Auteur

Sara Kroos

Spreker

Pauline van Kordelaar

Speelduur

7 uur 29 min

€ 13,99

Beschrijving

Sara Kroos deelt haar verbijsterende verhaal in Rood is ja. Cabaretier Sara Kroos schuwde in haar theaterprogramma’s het persoonlijke verhaal niet. Openhartig, hard, ontroerend en buitengewoon grappig vertelde ze behalve over vrolijke onhandigheid ook over de zwarte thema’s in haar leven: seksueel misbruik en depressie. In een razend tempo maakte ze gewaardeerde programma’s en trad ze in het hele land op voor volle zalen. Totdat haar stressvolle bestaan in combinatie met haar voorgeschiedenis zoveel van haar eiste dat ze over de kop sloeg. Ze liet zich opnemen in een psychiatrische kliniek en daar – zo schrijft ze in Rood is ja – ‘dacht ik op de bodem van mijn wanhoop te zijn’. Maar niets was minder waar: er bleek nog een luik in die bodem te zitten: ‘De oude verwondingen moesten open om me beter te maken. Mijn weerstand was laag en daar kwam een nieuwe infectie bovenop.’ Rood is ja van Sara Kroos is een eerlijk en confronterend verslag van misbruik en de herhaling hiervan, van een leven met psychische klachten en de weg naar herstel. Ze won met Verte de Poelifinario, de prijs voor het indrukwekkendste cabaretprogramma.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

28 december 2022

ISBN

9789026361791

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 29 min

Bestandsgrootte

412 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

sara kroos (1981) is cabaretier en schrijver. Tijdens haar carrière won ze diverse prijzen, waaronder de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival, de Neerlands Hoop en de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Haar recentste show Verte werd bekroond met de prestigieuze Poelifinario in de categorie ‘Entertainment’. Daarnaast is ze bekend van verschillende tv-programma’s als De Lama’s en In goed gezelschap en van het radioprogramma Sara op zondag. In Rood is ja deelt ze voor het eerst haar persoonlijke verhaal.