In de schaduw van de berg
In de schaduw van de berg

In de schaduw van de berg

In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado is een spannende memoir van een van vrouwen die de Seven Summits bedwong. Over veerkracht en voor de lezers van De ijle lucht in van John Krakauer

Auteur

Silvia Vasquez-Lavado

Spreker

Eva Damen

Speelduur

12 uur 59 min

€ 13,99

Beschrijving

In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado is een nagelbijtend spannende memoir over je grenzen opzoeken en de helende kracht van de natuur.

Ondanks een indrukwekkende carrière in Silicon Valley wist de Peruaanse Silvia Vasquez-Lavado dat ze alleen maar wegrende voor haar verleden. Haar alcoholisme en het verzwijgen van haar geaardheid hadden alles te maken met een verleden van seksueel misbruik.

Maar toen ontdekte ze het klimmen: de grootsheid van de bergen, de uitgestrektheid en de nabijheid van de dood toonden haar dat het tijd was haar pijn onder ogen te zien. Letterlijk stap voor stap. Het bleek een levensveranderende beslissing en ze beklom de hoogste pieken op alle continenten. Ze had alleen de Mount Everest nog te gaan…

In de schaduw van de berg van Silvia Vasquez-Lavado combineert op onvergetelijke wijze een intens spannend verhaal over de beklimming van de Mount Everest met een aangrijpend verhaal over misbruik, verslaving, immigratie en een coming-out. Het is een uitzonderlijk verhaal over veerkracht, van een van de weinige vrouwen die de Seven Summits bedwong.

Voor de lezers van De ijle lucht in van John Krakauer en Wild van Cheryl Strayed. In de schaduw van de berg wordt verfilmd met Selena Gomez in de hoofdrol.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

15 februari 2023

ISBN

9789026361906

Taal

Nederlands

Speelduur

12 uur 59 min

Bestandsgrootte

1070 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Silvia Vasquez-Lavado is ondernemer, humanist, bergbeklimmer en techneut. In 2014 richtte ze Courageous Girls op, een ngo die slachtoffers van misbruik en vrouwenhandel helpt hun kracht te hervinden door middel van fysieke inspanning. Ze is een van de weinige vrouwen die de Seven Summits heeft beklommen. Silvia Vasquez-Lavado woont in San Francisco.

Meer spreker Eva Damen Bekijk alles

Rome

Rome

Kiki van Dijk

€ 12,99

De droom van een engel

Virginia Andrews

€ 12,99

Een engel voor het paradijs

Virginia Andrews

€ 12,99

De gevallen engel

Virginia Andrews

€ 12,99