Diensten met geheimen
Diensten met geheimen

Diensten met geheimen

Hoe de AIVD en MIVD Nederland veilig houden

Expert Willemijn Aerdts vertelt in Diensten met geheimen, hoe de AIVD en MIVD Nederland veilig houden, hoe de inlichtingen- en veiligheidsdiensten te werk gaan aan de hand van waargebeurde verhalen.

Auteur

Willemijn Aerdts

Spreker

Willemijn Aerdts

Speelduur

5 uur 48 min

€ 14,99

Beschrijving

‘De aanslagpleger was bekend bij de diensten.’ Een veelgebruikt zinnetje in nieuwsberichten over terrorisme, maar ook een zinnetje dat veel vragen oproept. Welke diensten dan? Wat weten die diensten precies? Hoe komen ze aan hun informatie en wat doen ze ermee? Zouden ze alle aanslagen dan niet kunnen voorkomen? Wanneer besluiten ze eigenlijk om iemand in de gaten te houden? En waarom moet alles zo in het geheim?

Wat weet jij eigenlijk van de geheime diensten?

Diensten met geheimen geeft antwoord op deze en nog veel meer vragen. Willemijn Aerdts vertelt hoe de AIVD en MIVD zijn ontstaan en op welke manier de taken en werkwijzen sinds de Tweede Wereldoorlog zijn veranderd. Beide diensten hebben als doel de democratische rechtsstaat te waarborgen en geheimhouding kan daarbij van levensbelang zijn; tege lijkertijd hebben we het recht op privacy en is toezicht noodzakelijk. Aan de hand van spannende casussen maakt Aerdts duidelijk hoe de aivd en mivd te werk gaan en voor welke dilemma’s ze worden gesteld. Deze blik achter de schermen is – net zoals de diensten zelf dat zijn – onontbeerlijk.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

9 augustus 2023

ISBN

9789026363337

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 48 min

Bestandsgrootte

479 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Willemijn Aerdts is docent-onderzoeker bij het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Ze geeft in de media geregeld duiding bij het werk van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Ze is lid van de Netherlands Intelligence Studies Association en oprichter van Bureau Aerdts, dat advies geeft over beleid en veiligheid. Verder was ze lid van de Commissie Vrede en Veiligheid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en is ze verbonden aan WIISNetherlands (Women In International Security).