De kunst van nuchter leven
De kunst van nuchter leven

De kunst van nuchter leven

Voor wie vrij van alcohol wil zijn

Petra Moes geeft in De kunst van nuchter leven antwoord op: ‘Is het leven zonder alcohol nog leuk?’ 'Een prachtig boek over stoppen met alcohol, met veel eigen ervaring en visie.' - Jan Geurtz

Auteur

Petra Moes

Spreker

Petra Moes

Speelduur

4 uur 17 min

€ 13,99

Beschrijving

Alcohol is prachtig spul, toch? Wie geniet er niet van de aanblik van dieprode bordeaux in kristallen glazen, de uiteenspattende belletjes in een glas champagne, of een ijskoud vers getapt biertje in de kroeg? Toch winnen initiatieven als Dry January en IkPas hoe langer hoe meer aan populariteit. En pleiten artsen ervoor dat alcohol drinken net zo hard wordt ontmoedigd als roken.

Voor Petra Moes ging twintig jaar geleden de geest uit de fles. Zij ontwikkelde een training voor mensen die net als zij vrij en nuchter willen zijn. De kunst van nuchter leven van Petra Moes leert je geen ‘kunstje’ om te stoppen met drinken en dat vol te houden. Je gaat op een dieper niveau begrijpen wat regelmatig drinken met je doet. Daarnaast leer je inzien waar alcohol je bij vandaan houdt. En hoe je, juist door niet te drinken, groots en meeslepend kunt leven.

‘Petra heeft een prachtig boek geschreven over stoppen met alcohol, met veel eigen ervaringen en vanuit een spirituele visie op wie we denken dat we zijn (ego), en wie we werkelijk zijn, onze essentie.’ – Jan Geurtz, auteur van bestsellers als Verslaafd aan liefde, Verslaafd aan denken en De opluchting.

In één dag van het roken af! ‘Alcohol moet het nieuwe roken worden.’ – Jeroen Jansen, hoogleraar kno aan het LUMC

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

16 augustus 2023

ISBN

9789026364358

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 17 min

Bestandsgrootte

236 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Petra Moes (Delft, 1967) behaalde in 2010 haar bachelor psychosynthese. Van 2012 tot 2022 gaf ze samen met haar partner Jan Kirpestein, eveneens gecertificeerd trainer en coach, de training ‘De kunst van nuchter leven’ aan mensen die meer drinken dan hun lief is. Deze training vormt de basis van dit boek. Jan en Petra wonen een groot deel van het jaar in Frankrijk, samen met hun honden, katten en een ren vol kippen.