Solito
Solito

Solito

Een negenjarig jongetje, moederziel alleen op de vlucht, een onvergetelijke memoir

Bestseller Solito van Javier Zomora is een autobiografie over de tocht die hij als 9 jarige alleen maakte vanuit El Salvador naar Amerika ter hereniging met zijn eerder gevluchte ouders.

Auteur

Javier Zamora

Spreker

Jorrit Ruijs

Speelduur

17 uur 32 min

€ 14,99

Beschrijving

Trip. Mijn ouders begonnen dat woord een jaar geleden als we belden heel vaak te zeggen. “Op een dag ga je een trip maken, naar ons toe. Een soort avontuur.”’

Dat avontuur blijkt een tocht van 5000 kilometer te zijn, die Javier Zamora op zijn negende maakt met een mensensmokkelaar en een paar wildvreemden. Van El Salvador via Guatemala en Mexico naar Amerika voor een hereniging met zijn vier jaar eerder gevluchte moeder en zijn vader, die hij zich amper kan herinneren.

Solito is een aangrijpend en prachtig geschreven verslag van een bijna onmogelijke reis naar het land van de Big Macs en grote dromen. Bovendien is het een verhaal over medemenselijkheid, hoop en liefde die zich op de onverwachtste momenten toont. Het is het verhaal van Javier en tegelijkertijd dat van miljoenen vluchtelingen die geen andere keus hadden dan huis en haard achter te laten.

Solito is een belangrijk, prachtig werk.’ – The New York Times

‘Een van de beste boeken van het jaar’ – The Washington Post

‘Een geweldig verhaal over doorzettingsvermogen en hoever mensen gaan om elkaar te helpen in moeilijke tijden. Dit is een fenomenaal boek’ – Dave Eggers

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

4 oktober 2023

ISBN

9789026364440

Taal

Nederlands

Speelduur

17 uur 32 min

Bestandsgrootte

964 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Javier Zamora(1990) werd geboren in El Salvador. Vanwege de burgeroorlog die van 1979 tot 1992 in het land woedde, vluchtten zijn ouders naar Amerika. Javier bleef in eerste instantie achter bij zijn grootouders en volgde op negenjarige leeftijd. In 2017 publiceerde hij zijn veelgeprezen poëziebundel Unaccompanied. Nu is er Solito, zijn non-fictiedebuut.

Meer spreker Jorrit Ruijs Bekijk alles

Het boekenschip van Parijs
€ 14,99
Café De laatste druppel

Café De laatste druppel

Nicki Thornton

€ 13,99
De pechvuurtoren

De pechvuurtoren

Nicki Thornton

€ 13,99
Hotel De laatste kans

Hotel De laatste kans

Nicki Thornton

€ 13,99