Met vlag en wimpers
Met vlag en wimpers

Met vlag en wimpers

Haar leven voor en achter de schermen

Met vlag en wimpers is een rijk geïllustreerde memoir waarin Karin Bloemen terugblikt op 40 jaar theater en haar privéleven. Een must voor alle fans en iedere theater- en cabaretliefhebber.

Auteur

Karin Bloemen

Spreker

Marjolein Algera

Speelduur

7 uur 31 min

€ 14,99

Beschrijving

In dit prachtige jubileumboek blikt Karin Bloemen terug op 40 jaar in het theater én daarbuiten

Als achtjarig meisje stond Karin Bloemen te zingen op de markt in Schagen, als tiener trad ze op als achtergrondzangeres van Gerard Joling. In 2023 is het veertig jaar geleden dat ze in de musical De zoon van Louis Davids haar eerste professionele schreden op het theaterpodium zette. Het was het begin van een sprankelende en bewogen carrière die nog lang niet ten einde is.

In dit rijkgeillustreerde jubileumboek blikt Karin terug op veertig jaar theater en neemt ze je mee langs haar tumultueuze carrière en haar privéleven. Ze schetst het hobbelige pad langs uitverkochte zalen, een faillissement, gewonnen prijzen en een burn-out. Behalve over haar theaterprogramma’s vertelt ze openhartig over haar ervaringen in het schnabbelcircuit, haar werk voor radio en televisie en haar collega’s uit het vak.

Met vlag en wimpers is een must-have voor iedere theater en cabaretliefhebber, barstensvol tot de verbeelding sprekende en vrolijke anekdotes.

‘Niemand is zo kleurrijk, royaal en krachtig als Karin. Ze tilt de avond altijd op, het maakt niet uit waar ze staat: als Karin zingt en grappen maakt, bloeit de hele zaal op tot en met de achterste rij van het balkon. De enorme gulheid die zij heeft voor haar publiek, heeft ze ook voor haar collega’s. Zo was ze toen ik net begon een mentor voor mij en is ze dat voor vele anderen, de lessen die ze mij heeft geleerd pas ik nog altijd toe in het theater. Karin is én én: talent, vakmanschap, een heel sterke persoonlijkheid en bovendien ongelooflijk liefdevol. Een unieke artiest en iemand om heel veel van te houden.’ – Sara Kroos

‘Karin is een solide vakvrouw en bovendien een lieve vrouw met een heel groot hart.’ – Brigitte Kaandorp

‘Een lichtend voorbeeld voor iedereen die van theater en muziek houdt.’ – Francis van Broekhuizen

‘Als ambitieuze eenentwintigjarige zat ik helemaal in mijn eentje bij de allereerste try-out van haar show La Bloemen. Ik werd weggeblazen en heb de hele nacht geen oog dichtgedaan van de adrenaline. Wat een inspiratie.’ – Richard Groenendijk

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

19 april 2023

ISBN

9789026364679

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 31 min

Bestandsgrootte

414 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Karin Bloemen(1960) is zangeres, theatermaker en cabaretière. Door de jaren heen won ze diverse pr?zen, waaronder de Gouden Harp, een Edison en de Annie M.G. Schmidt-pr?s. In 2011 is ze benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer auteur Karin Bloemen Bekijk alles

Mijn ware verhaal

Mijn ware verhaal

Karin Bloemen

€ 14,99

Meer spreker Marjolein Algera Bekijk alles

De olijfgaard

De olijfgaard

Carol Drinkwater

€ 13,99
Liever het bloed

Liever het bloed

Michael Bennett

€ 15,99

De terugkeer van het beest

Jack Meggitt-Phillips

€ 10,99
Lichtpunt

Lichtpunt

Corina Bomann

€ 19,99