Waar we gaan is nacht
Waar we gaan is nacht

Waar we gaan is nacht

Historische roman over zes tot slaaf gemaakte vrouwen die in opstand komen tegen de plantage-eigenaar. Ze zijn dan wel gekocht, maar ze weigeren bezit te zijn.

Auteur

Tracey Rose Peyton

Spreker

Charlene Sancho

Speelduur

8 uur 0 min

€ 14,99

Beschrijving

'Een indringende roman over de routinematige wreedheden van slavernij. Tegelijkertijd is het een krachtig portret van vriendschap, eensgezindheid, veerkracht en opstand. Een indrukwekkend debuut.' - Sarah Waters.

Texas, 1852. Zes vrouwen wonen en werken op een noodlijdende plantage. ’s Nachts glippen ze uit hun hut en komen met andere tot slaaf gemaakten in het bos bij elkaar. Hun eigenaren – die zij de Lucy’s noemen, naar Lucifer – hebben namelijk plannen om de plantage winstgevend te maken, die verregaande gevolgen voor hen zullen hebben. Elke vrouw staat daardoor voor de keuze: afzijdig blijven óf met de rest samenspannen tegen de Lucy's. Eén ding is zeker: als ontdekt wordt dat ze de Lucy's tegenwerken, zijn ze hun leven niet langer zeker.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

13 maart 2024

ISBN

9789026365744

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 0 min

Bestandsgrootte

440 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Tracey Rose Peyton is net afgestudeerd aan het Michener Center for Writers aan de universiteit van Texas-Austin. Haar korte verhalen verschenen in onder andere Guernica, American Short Fiction en Prairie Schooner. Ze woont in Los Angeles. Waar we gaan is nacht is haar debuutroman, die meteen bij vele lezers een snaar raakte.

Meer spreker Charlene Sancho Bekijk alles

De hulp ziet alles

Freida McFadden

€ 14,99

Ranomi

Ranomi Kromowidjojo

€ 14,99
Naar het eiland

Naar het eiland

Foske de Kruijf

€ 9,99
Ugly Girls

Ugly Girls

Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck

€ 11,99