Spelen met geld
Spelen met geld

Spelen met geld

Bekentenissen van een Londense bankier

‘Een ongelooflijk belangrijk en actueel boek. The Wolf of Wall Street maar dan met een moreel kompas. ' - Irvine Welsh. Voor de lezers van Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk.

Auteur

Gary Stevenson

Spreker

Jelle Amersfoort

Vertaler

Anne Jongeling

Speelduur

11 uur 21 min

€ 14,99

Beschrijving

‘Dit is een zeldzame inkijk in de wereld van haute finance in Londen, alleen al omdat Gary Stevenson daadwerkelijk voor een zakenbank werkt en de code of silence daar onverschrokken doorbreekt’ – Joris Luyendijk

'Hier het verhaal van de manier waarop ik, van alle jongeren die in de schaduwen van de wolkenkrabbers voetbalden en snoep verkochten, een baan op de beursvloer van de Citibank kreeg. Hoe ik de meest winstgevende trader van de hele wereld werd, en ik vertel ook waarom ik er, na dat alles, de brui aan gaf."

Gary Stevenson groeit op in een arme buitenwijk van Londen, doordrongen van het belang van geld en vastbesloten om zich te bewijzen. Hij mist de noodzakelijke connecties maar wint tegen alle verwachtingen in een kaartwedstrijd voor studenten en bemachtigt zo een felbegeerde stageplek bij Citibank.

Daar weet hij zich in no time op te werken. Hoe? Door te voorspellen dat het er na de crisis van 2008 alleen maar slechter op zou worden. Terwijl de economische ongelijkheid groeit en de wereld waar hij vandaan komt kapot wordt gemaakt, verdient hij miljoenen.

Stevenson schetst een onverbloemd beeld van de beursvloer, die bevolkt wordt door markante persoonlijkheden zoals de joviale JB, de glasharde Rupert en de onpeilbare Caleb, de eerste die in Gary gelooft. Zijn droom is uitgekomen, maar de lange nachten en morele dilemma’s beginnen hem steeds meer op te breken. Tot hij besluit te stoppen – maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

13 maart 2024

ISBN

9789026367083

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 21 min

Bestandsgrootte

624 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Gary Stevenson is econoom en voormalig bankier. In 2011 was hij de winstgevendste bankier bij Citibank wereldwijd; in 2014 stopte hij. Hij schreef onder andere voor The Guardian en heeft een populair YouTubekanaal..

Meer spreker Jelle Amersfoort Bekijk alles

De Bellende Engel

Stephanie Biesheuvel

€ 14,99
De zwaluwentoren

De zwaluwentoren

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
De vrouwe van het meer

De vrouwe van het meer

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
De vuurdoop

De vuurdoop

Andrzej Sapkowski

€ 14,99