Baba
Baba
Nog geen fragment

Baba

Op zoek naar de waarheid over mijn ontvoering door mijn vader

Persoonlijk en waargebeurd verhaal van een kinderontvoering naar het buitenland. Wat doet het met je als je door een van je ouders wordt ontvoerd?

Auteur

Bo Hanna

Spreker

Bo Hanna

€ 13,99

Beschrijving

In Baba duikt Bo Hanna in zijn schokkende familiegeschiedenis en onderzoekt hij wat het betekent voor een kind om ontvoerd te worden door een van zijn eigen ouders. Op vierjarige leeftijd wordt Bo Hanna, samen met zijn tweelingbroer en oudere broer, ontvoerd. Hun vader haalt de jongens op van de crèche in Stockholm en neemt hen mee naar familie in Caïro. Een halfjaar later vertrekken ze naar Nederland, waar ze zullen blijven. En hun moeder? Die is dood, volgens hun vader.Als jonge tiener begint Bo Hanna te twijfelen aan de bedoelingen van zijn vader, die voor de buitenwereld een aimabele man was maar binnenshuis behoorlijk onberekenbaar. Ook als Bo’s moeder niet dood blijkt en plots in hun leven verschijnt, behandelt zijn vader haar als zondebok. Ruim twintig jaar na de ontvoering rijst de vraag: hoeveel was hiervan waar? Hoe zat het nu echt met zijn moeder? En hoe heeft dit alles kunnen gebeuren?

Details

Imprint

Ambo|Anthos

Uitgever

Ambo/Anthos B.V.

Publicatiedatum

26 juni 2024

ISBN

9789026367274

Taal

Nederlands

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Bo Hanna studeerde taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam met een specialisatie in Frans en Midden-Oostenstudies. Hij publiceerde als ona?fhankelijk journalistin onder meer Vice, de Volkskrant, De Morgen en NRC. In zijn werk staan kinder- en mensenrechtenkwesties centraal.