Het zwarte jaar
Het zwarte jaar

Het zwarte jaar

‘Het zwarte jaar’ van Ineke Kraijo is een spannende, historische Young Adult over het Ierse rampjaar 1847, waarin twee jonge vrouwen, Nora en Mary, de hongersnood proberen te overleven.

Auteur

Ineke Kraijo

Spreker

Phaedra Kwant

Speelduur

5 uur 37 min

€ 12,99

Beschrijving

Het is 1847. Ierland wordt al jaren geteisterd door een vreselijke hongersnood… De zestienjarige Nora woont in een dorpje in het westen van Ierland. Als Nora’s vader op een dag met zijn laatste geld naar de stad vertrekt om graan te kopen, keert hij niet meer terug. Samen met haar zusje Anne besluit Nora naar hem op zoek te gaan. Dat is het begin van een gevaarlijke reis dwars door het geteisterde Ierland, waar de mensen omvallen van de honger en misdadigers vrij spel hebben. Tijdens haar zoektocht ontmoet Nora Mary, die door haar man Michael betrokken is geraakt bij een verzetsgroep tegen de Engelse overheersers. Weet zij meer over Nora’s vader? En belangrijker nog: zal Nora haar vader ooit terugzien?

Details

Imprint

KokBoekencentrum Non-Fictie

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

31 januari 2023

ISBN

9789026623943

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 37 min

Bestandsgrootte

309 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Ineke Kraijo heeft inmiddels ruim dertig boeken op haar naam staan. Ze won verschillende keren Het Hoogste Woord en stond op de nominatie voor de Thea Beckmanprijs. Eerder schreef ze onder andere de historische (jeugd)romans 'Kate', 'Rose' en 'Eileen', die zich ook in Ierland afspelen.

Meer spreker Phaedra Kwant Bekijk alles

Frietje Frommel

Barbara Scholten

€ 11,99
Een voor een

Een voor een

Alice Feeney

€ 15,99
€ 14,99
Yellowface

Yellowface

Rebecca F. Kuang

€ 12,99