Het teken van de Banneling
Het teken van de Banneling

Het teken van de Banneling

De jonge Arwyn breekt de wetten van zijn stam als hij een arend neerschiet. Hij krijgt het teken van de Banneling en wordt weggestuurd. De enige aanwijzing die hij meekrijgt is om de zon te volgen naar het westen, waar het land van zijn voorouders ligt. Arwyn begint aan een lange en gevaarlijke zwerftocht. Hij ontmoet een groepje lotgenoten, jonge zwervers zonder stam: het blaffende jongetje Snuffel, de eigenwijze Ros, de woeste barbaren Olrik en Berik en de koelbloedige boogschutter Aysha. Samen reizen ze op een schip mee naar Tulas, een grote handelsplaats in het zuiden waar ze hun geluk proberen te vinden. Er ligt een lange weg voor ze, waarop ze zullen moeten vechten voor hun leven. Een meeslepend verhaal over bijzondere vriendschappen, avontuur en heldendaden.

Serie

Arwyn deel 1

Auteur

Arjan Wilschut

Spreker

Stijn Westenend

Speelduur

5 uur 22 min

€ 12,99

Beschrijving

‘Mooie beschrijvingen van omgevingen, goed uitgewerkte personages en fijne dialogen. Een heerlijk avontuurlijk en meeslepend verhaal.’ Wilma Verhoeven, kinderboekwinkel De Giraf De jonge Arwyn breekt de wetten van zijn stam als hij een arend neerschiet. Hij krijgt het teken van de Banneling, en wordt weggestuurd uit het dorp. De enige aanwijzing die hij meekrijgt is om de zon te volgen naar het westen, naar het land van zijn voorouders. Arwyn begint aan een lange zwerftocht vol gevaren. Hij ontmoet een groepje lotgenoten, jonge zwervers zonder stam: het blaffende jongetje Snuffel, die nooit heeft leren praten. De eigenwijze Ros, die een meisje maar eigenlijk een jongen is. De woeste barbaren Olrik en Berik, en de koelbloedige boogschutter Aysha. Samen reizen ze mee op een schip naar Tulas, een grote handelsplaats in het zuiden waar ze hun geluk hopen te vinden. Maar het is niet allemaal goud wat er blinkt in Tulas, en al snel moeten Arwyn en zijn nieuwe vrienden vechten voor hun leven.

Details

Imprint

KokBoekencentrum Jeugd

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

23 maart 2022

ISBN

9789026625305

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 22 min

Bestandsgrootte

443 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Arjan Wilschut (Dordrecht, 1971) is schrijver, illustrator en animatietekenaar. Hij woonde een paar jaar in Wales en Engeland, waar hij veel inspiratie opdeed voor zijn verhalen.
Zijn prijswinnende debuut De Adelaar en de Koning werd heel positief ontvangen en is meerdere malen herdrukt. De hoofdpersoon beleeft nog meer avonturen, in de ‘Arwyn’ serie.

Arjan heeft ook illustraties gemaakt voor andere uitgaven, zoals de Malmberg lesmethodes Naut, Meander en Brandaan, een tienerbijbel, en de spannende jeugdroman Onder Vuur.

Als animatietekenaar werkte hij mee aan de Efteling serie ’De Lummels’, de Amazon TV serie ‘Undone’, de oscarwinnende korte film ‘Vader en Dochter’ en de populaire kinderfilm ‘Minoes’.

Meer auteur Arjan Wilschut Bekijk alles

Het pad van de krijger

Het pad van de krijger

Arjan Wilschut

€ 12,99
De schaduw van de Dief

De schaduw van de Dief

Arjan Wilschut

€ 12,99

Meer spreker Stijn Westenend Bekijk alles

Waarom natuur goed voor je hersenen is
€ 14,99
De Libië tactiek

De Libië tactiek

Joel C. Rosenberg

€ 16,99
100 Gelukkige dagen

100 Gelukkige dagen

Fausto Brizzi

€ 14,99
Hoe kun je Gods stem verstaan?
€ 14,99