Bartje
Bartje

Bartje

Anne de Vries schetst in 'Bartje' met zijn eenvoudige en natuurlijke verteltrant een treffend beeld van het vroegwijze jongetje uit een Drents landarbeidersgezin.

Auteur

Anne de Vries

Spreker

Freerk Bos

Speelduur

7 uur 58 min

€ 12,99

Beschrijving

Wie kent niet het dromerige Drentse jongetje en zijn strijd met de vaak onbegrijpelijke grotemensenwereld? Het is geen toeval dat deze creatie van Anne de Vries nu al meer dan tachtig jaar lezers boeit en vertedert. Want Bartje is niet zomaar een jongetje uit een landarbeidersgezin. Met zijn scherpe observatievermogen weet hij zijn medemensen al heel vroeg te peilen, en ook de troost die hij vindt in de schoonheid van de natuur is nu wellicht herkenbaarder dan ooit. Bartje is een mens met zwakheden, maar sterk genoeg om ze onder ogen te zien. Dit boek is een prachtig relaas over het leven van een eenvoudig jongetje, dat onder moeilijke omstandigheden opgroeit. Maar het dromen heeft hij gelukkig niet afgeleerd. Anne de Vries schetst in Bartje met zijn eenvoudige en natuurlijke verteltrant een treffend beeld van het vroegwijze jongetje uit een Drents landarbeidersgezin.

Details

Imprint

KokBoekencentrum Jeugd

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

8 juni 2023

ISBN

9789026627521

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 58 min

Bestandsgrootte

657 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Dé oorlogsklassieker van Anne de Vries, nu in een nieuw jasje! Zeventig jaar na het verschijnen van het eerste deel is de omnibus van de oorlogsklassieker ‘Reis door de nacht’, geschreven door Anne de Vries, toe aan zijn vijfendertigste druk. ‘Reis door de nacht’ vertelt het verhaal van een Nederlands gezin in de Tweede Wereldoorlog, dat vanaf het begin betrokken is bij het verzet. Hoofdpersoon is Jan de Boer, een jongen van 16 jaar. Hij merkt algauw dat zijn vader bezig is met verzetswerk en besluit langzaam maar zeker om daar zelf ook aan mee te doen, met gevaar voor eigen leven. De prachtige klassieker van Anne de Vries verschijnt nu met een nieuw omslag en een voorwoord van Henk Pröpper, oud-directeur van het Nederlands letterenfonds. 'Meeslepend, spannend en informatief. Een terechte klassieker.' - Wilma Geldof, auteur van Elke dag een druppel gif en Het meisje met de vlechtjes. ‘Uiteindelijk is Reis door de nacht niet alleen een oorlogsroman, maar vooral een liefdesroman, een boek van verwondering: een verbijsterend mooie en krachtige liefdesverklaring aan het avontuur van het leven.’ – Henk Pröpper, oud-directeur van het Nederlands Letterenfonds Anne de Vries was een begenadigd verteller. Hij was jarenlang de meest gelezen schrijver van Nederland. Zijn jeugdboek ‘Reis door de nacht’ werd in 1960 bekroond door de Rotterdamse kinderjury.

Meer auteur Anne de Vries Bekijk alles

De nieuwe dag

De nieuwe dag

Anne de Vries

€ 9,99
Ochtendgloren

Ochtendgloren

Anne de Vries

€ 9,99
De storm steekt op

De storm steekt op

Anne de Vries

€ 9,99
De duisternis in

De duisternis in

Anne de Vries

€ 9,99