Luistervoorbeeld

Noodweer

Auteur Marijke Schermer
Voorlezer Marijke Schermer
Speelduur 4u 17m 30s
€ 15,00

Beschrijving

Emilia en Bruch zijn gelukkig getrouwd terwijl hun relatie is gegrondvest op een leugen. Aanvankelijk lijkt het verzwijgen van een gebeurtenis in Emilia’s leven hun liefde niet te belemmeren, maar door een ogenschijnlijk onbeduidend incident wordt ze geconfronteerd met de onmogelijkheid daarvan. Moet ze eerlijk zijn tegenover haar man? Of is het voor sommige dingen te laat?

Terwijl Emilia worstelt met haar twijfel en wanhoop wordt het gezin in hun buitendijkse huis ook bedreigd door het stijgende water. Noodweer is een scherp en meedogenloos portret van iemand die weigert zich door een trauma in de luren te laten leggen.

Details

UitgeverUitgeverij Van Oorschot
Publicatiedatum 5 maart 2020
ISBN 9789028262089
Taal Nederlands
Speelduur 4u 17m 30s
Bestandsgrootte 236 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Noodweer is een boek dat pijn doet. Opperst geluk en botte schending daarvan worden heel precies naast elkaar geplaatst. Onafwendbaar wordt afgestevend op een climax.' - Marja Pruis, De Groene Amsterdammer

Over de auteur
Marijke Schermer

Marijke Schermer is roman- en toneelschrijver. Noodweer stond in 2017 op de shortlist van de eci-literatuurprijs en werd verkocht aan o.m. Spanje, Zwitserland en Denemarken. Ook werden de filmrechten verkocht. Haar toneelwerk werd door meerdere gezelschappen gespeeld, in verschillende talen vertaald en leverde haar in 2009 de Charlotte Köhlerprijs op.

Toon aanbod