Luistervoorbeeld

De kennismaking

Faxen aan Ger
SerieFaxen aan Ger deel 1
Auteur Nicolien Mizee
Spreker Hymke de Vries
Speelduur 11u 59m 48s
€ 15,00

Beschrijving

In 1994 krijgt Nicolien Mizee les in scenarioschrijven van Ger Beukenkamp. Er ontvouwt zich een klassieke meester-leerlingrelatie. Nicolien ziet in Ger een boven de normale mensen verheven God. Om ook buiten de lessen haar gedachten aan de zijne te kunnen spiegelen, begint ze hem faxen te sturen. Eerst een paar, dan bijna dagelijks, vele jaren lang. Ger antwoordt nooit. De kennismaking. Faxen aan Ger (1994-1997) is het geopenbaarde deel van een eenzijdige fascinatie. En het is meer, het is een vormgegeven dagboek van Nicolien Mizee, haar worsteling met de sociale dienst, geld, vrienden, familie, het schrijven en met relaties. De kennismaking is een verzameling schitterende portretten, geestige gebeurtenissen, droevige misverstanden, wezenlijk gekonkel. Steeds oprecht, vaak briljant geformuleerd. 'Hier sta ik, tussen de schillen en de dozen. In die dertig jaar heb ik alleen een grote berg onzin verzameld, blijkt nu. En rekeningen. En schulden. En brieven van mensen die me nooit meer willen zien. D'r staan nog een paar dingen overeind: een bureau waaraan ik dingen geschreven heb die niemand ooit zal lezen, mijn fax, en ikzelf, zijnde je verhuizende Nicolien...'

Details

ImprintUitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
UitgeverUitgeverij Van Oorschot
Publicatiedatum 9 maart 2020
ISBN 9789028262133
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 59m 48s
Bestandsgrootte 659 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Nicolien Mizee

Nicolien Mizee (1965) debuteerde in 2000 met Voor God en de Sociale Dienst. Haar tweede roman Toen kwam moeder met een mes werd in 2004 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2006 verscheen En knielde voor hem neer.

Voor NRC Handelsblad schreef ze de veelgelezen column ‘Schrijfles’ over haar ervaringen als lerares proza schrijven.

De verzamelde columns verschenen in 2009 onder de titel Schrijfles. In 2015 verscheen De halfbroer, dat werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs 2016 en in 2019 verschijnt haar nieuwe roman Moord op de moestuin tegelijkertijd met een nieuwe uitgave van haar succesvolle debuutroman Voor God en de Sociale Dienst.

Toon aanbod