Luistervoorbeeld

De groef

Een wandeling
SerieTerloops
Auteur Maartje Wortel
Spreker Anne Lichthart
Speelduur 1u 9m 32s
€ 7,50

Beschrijving

Jarenlang loopt Maartje Wortel dagelijks met een vriendin exact dezelfde rondjes door het Oosterpark in Amsterdam. Het is als een plaat waarin de naald een steeds diepere groef achterlaat. Ze voeren in zekere zin steeds dezelfde gesprekken. Plotseling verhuist haar vriendin, verandert de wereld in een niet bij te houden tempo, gaat haar relatie uit en bereikt Wortel een dieptepunt. Ze moet blijven lopen, maar datzelfde rondje voelt als het plegen van verraad. En die mok die ze altijd meeneemt, met daarop de beeltenis van Angela Merkel, lijkt ineens een relikwie uit vervlogen dagen. In De groef vertelt Wortel over verlies en vrijheid, over vastzitten en loslaten. En hoe ze, of ze dat nou wil of niet, een nieuw ritme zal moeten vinden.

Details

UitgeverUitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Publicatiedatum 14 juli 2021
ISBN 9789028262362
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 9m 32s
Bestandsgrootte 64 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Maartje Wortel

Maartje Wortel (1982) werd geboren in Eemnes. Ze bezocht korte tijd de Academie voor Journalistiek in Tilburg en volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. In de literaire tijdschriften Passionate Magazine, De Brakke Hond en De Gids publiceerde ze korte verhalen. Haar columns verschenen in NRC Next en Trouw.

Maartje Wortel debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis. Twee jaar later verscheen haar eerste roman Half Mens, waarvoor zij genomineerd werd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Maartje Wortel is de dochter van kleinkunstenaar Gerard Wortel. Ze woont en werkt in Amsterdam.

Toon aanbod