Gimmick!
Gimmick!

Gimmick!

Het leven van de kunstenaars in discotheek Gimmick draait om drugs, drank, seks, geld en de moderne media. De jonge, succesvolle schilder Walter probeert zich hier staande te houden, maar gaat zijn ondergang tegemoet.

Auteur

Joost Zwagerman

Spreker

Joost Zwagerman

Speelduur

7 uur 51 min

€ 10,99

Beschrijving

Discotheek Gimmick vormt het trefpunt van een groep 'postmoderne' kunstenaars. Hun leven wordt beheerst door drugs, drank, seks, geld en de moderne media.

In deze verloederde wereld probeert de jonge, succesvolle schilder Walter van Raamsdonk, kortweg 'Raam' genoemd, zich staande te houden. Zijn hunkerende liefde voor zijn ex-vriendin Sammie lijkt hem daarbij tot steun te zijn, maar wanneer blijkt dat hij haar niet terug kan krijgen, keert deze obsessie zich tegen hem. Niet meer in staat nieuw werk te maken, glijdt Raam in hoog tempo zijn eigen ondergang tegemoet...

Details

Imprint

De Arbeiderspers

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

15 maart 2018

ISBN

9789029525985

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 51 min

Bestandsgrootte

329 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Joost Zwagerman (1963-2015) debuteerde in 1986 op tweeëntwintigjarige leeftijd met de roman De houdgreep, één jaar later gevolgd door de verhalenbundel Kroondomein, naar aanleiding waarvan het weekblad De Tijd hem uitriep tot ‘de kroonprins van de Nederlandse literatuur’. Met de roman Gimmick! (1989) bereikte Zwagerman een groot leespubliek, gevolgd door de bestsellers Vals licht (1991) en De buitenvrouw (1994). Van deze drie romans zijn meer dan 150.000 exemplaren per titel verkocht, van De buitenvrouw zelfs meer dan 175.000.
Joost Zwagerman behoorde tot de meest gelezen schrijvers van zijn generatie.

Het opmerkelijke bij Zwagerman is dat populariteit bij een breed leespubliek hand in hand ging met een stijgende waardering in de literaire kritiek. Vals licht werd in 1992 genomineerd voor de AKO-LITERATUURPRIJS en in 1993 verfilmd. Zijn werk verscheen in vertaling in Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië en Japan. Behalve romans en verhalen schrijft Joost Zwagerman ook poëzie en essays. Zijn gedichtenbundel De ziekte van jij (1988) werd in 1998 herdrukt. Essays over literatuur, beeldende kunst en pop-muziek zijn verzameld in Collega’s van God (1993) en In het wild (1996). Naar aanleiding van zijn essaybundel Pornotheek Arcadië (2000) werd Zwagerman in NRC Handelsblad ‘een van de best schrijvende essayisten van dit moment’ genoemd. Het Financieele Dagblad over Het vijfde seizoen (2003): ‘Met Joost Zwagerman is een essayist opgestaan die zijn weerga niet kent.’ Over de dichtbundel Roeshoofd hemelt (2005) schreef poëzietijdschrift Awater: ‘Roeshooft hemelt van Joost Zwagerman zal een mijlpaal in de Nederlandse poëzie blijken te zijn.’

Joost Zwagerman schreef sinds 1985 essays en kritieken voor Vrij Nederland en was enige jaren columnist van de Volkskrant en NRC Handelsblad.

2003 was het jaar van Zwagerman: In het voorjaar verscheen de bundel columns Het wilde westen en in november verscheen de essaybundel Het vijfde seizoen. Tegelijkertijd zag Standplaats Zwagerman het licht, een bundel óver Joost Zwagerman naar aanleiding van zijn indrukwekkend schrijverschap vóór zijn veertigste levensjaar. Deze bundel, met bijdragen van onder anderen collega-auteurs en literaire critici als Carel Peeters, Rob Schouten, Arie Storm en Kester Freriks, is rijk geïllustreerd met foto's uit de jaren 1986-2003.

Van 1998 tot 2000 was Joost Zwagerman vaste gast in het TV-programma Barend & van Dorp. In 2003 en 2004 presenteerde Joost Zwagerman VPRO’s Zomergasten. In 2010 schreef hij in opdracht van het CPNB het Boekenweekgeschenk Duel.

Meer auteur Joost Zwagerman Bekijk alles

Lessen in liefde

Lessen in liefde

Remco Campert, Nicholas Royle

€ 10,50
Duel

Duel

Joost Zwagerman

€ 6,99
Vals licht

Vals licht

Joost Zwagerman

€ 11,99