Luistervoorbeeld

Mosterdzaad

Auteur Laila Ibrahim
Voorlezer Marjolein Algera
Speelduur 10u 1m 29s
€ 12,99

Beschrijving

‘Mosterdzaad’ van Laila Ibrahim (bekend van ‘De eerste krokus’) schetst een aangrijpend beeld van de dramatische nasleep van de slavernij.

Ohio, 1868. Samen met haar dochter keert voormalig slavin Mattie na jaren terug naar de plantage waar zij ooit vandaan vluchtte. Ze is geschokt als ze ziet hoe weinig er op de plantage is veranderd sinds de afschaffing van de slavernij: de vroegere slaven leven nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden. Mattie probeert haar achtergebleven familie over te halen mee te gaan naar een betere plek. Maar eerst moeten de dochtertjes van haar nicht worden teruggevonden, die vlak voor de afschaffing van de slavernij zijn verkocht.

‘Mosterdzaad’ is het vervolg op ‘De eerste krokus’ maar kan ook los gelezen worden.

‘Zelden pakt een boek me zo dat ik het in één dag uitlees, maar dat is Laila Ibrahim gelukt. Vijf sterren!’ – Lezersreactie op hebban.nl over ‘De eerste krokus’

Details

ImprintKokBoekencentrum Fictie
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 7 april 2020
ISBN 9789029728591
Taal Nederlands
Speelduur 10u 1m 29s
Bestandsgrootte 550 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app
Over de auteur
Photo Laila Ibrahim
Laila Ibrahim

Laila Ibrahim is niet alleen schrijfster, maar ook ontwikkelingspsycholoog en doula. Ze woont samen met haar gezin in een kleine gemeenschap in Berkeley, Californië. Veel van haar inspiratie haalt ze uit haar ervaringen met multiraciale ontwikkelingspsychologie. De eerste krokus is haar debuutroman.

Toon aanbod