Luistervoorbeeld

Poubelle

Auteur Pieter Waterdrinker
Spreker Rik van de Westelaken
Speelduur 20u 40m 3s
€ 18,99

Beschrijving

De 35-jarige Wessel Stols verkoopt zijn reclamebusiness om zich te wijden aan zijn oude ambitie: het schrijverschap. Zijn vrouw Friedl hoopt ondertussen maar op één ding: een kind. Ze vertrekken naar Frankrijk; daar moet het gaan gebeuren. Maar het schrijven lukt niet. Om inspiratie op te doen reist Wessel naar Rusland. Intussen verliest hij zijn geld. Schrijven wordt weer een luxe. Hij raakt verzeild in een zeer schimmige handel in Sovjetkunst. Een spannend bestaan, maar niet houdbaar.

Twaalf jaar later is Wessel Stols Europarlementariër. Op het hoogtepunt van de Maidan-opstand in Kiev reist hij af naar Oekraïne. Terwijl zijn nog altijd kinderloze huwelijk voortsuddert, wentelt hij zich in de decadente, promiscue Oekraïense society. Dan komen de geesten van zijn Russische avonturen weer tot leven. Hij wordt meegezogen in de oorlog in Oost-Oekraïne.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 17 oktober 2017
ISBN 9789038804514
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 20u 40m 3s
Bestandsgrootte 1135 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Niet minder dan een Grote Nederlandse Roman’' - NRC Handelsblad

'Een grote roman over het hedendaagse Europa. Een boek dat gelezen moet worden. Omdat het iets zegt over deze tijd, maar vooral omdat het goed en meeslepend is geschreven.’' - Het Parool


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker (1961) is geboren in Haarlem en woont in Moskou. Hij publiceerde onder andere de romans Liebmans ring, Een Hollandse romance, Duitse bruiloft en De Dood van Mila Burger en de verhalenbundel Montagne Russe. Zijn werk is in het Engels, Duits en Russisch vertaald en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Gerard Walschapprijs en de Bob Den Uylprijs. Van Duitse bruiloft werden de internationale filmrechten verkocht en er verscheen begin 2016, bijna tien jaar na de eerste verschijning, een herziene editie. In april 2016 verschijnt tevens Poubelle, een panoramische en hermansiaanse roman die de dilemma’s van deze tijd blootlegt aan de hand van o.a de oorlog in Oost-Oekraïne en de MH17-ramp.

Toon aanbod