Tsjaikovskistraat 40
Tsjaikovskistraat 40

Tsjaikovskistraat 40

Een autobiografische vertelling uit Rusland

In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman 'Tsjaikovskistraat 40' neemt hij de luisteraar mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.

Auteur

Pieter Waterdrinker

Spreker

Rik van de Westelaken

Speelduur

14 uur 11 min

€ 14,99

Beschrijving

In Waterdrinkers nieuwste, sterk autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 neemt hij de luisteraar mee op een duizelingwekkende reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.

Vertrekpunt is zijn huis in Sint-Petersburg, waar de auteur woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum was van de Russische revolutie van 1917. Behalve een kroniek over deze periode, die de loop van de Europese geschiedenis van de twintigste eeuw ingrijpend zou bepalen, is de roman een verslag van het onwaarschijnlijk avontuurlijke leven van de auteur, die de afgelopen kwarteeuw in de Sovjet-Unie en Rusland doorbracht.

In de handen van meesterverteller Waterdrinker wordt dit een rit op een literaire achtbaan. Een roman van een aangrijpende schoonheid, een ode aan de gespleten ziel van Rusland en de eeuwige interne strijd die dat oplevert. Groots ook in de wijze waarop Waterdrinker zijn eigen worsteling beschrijft met het leven, zijn schrijverschap, de liefde.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

23 maart 2018

ISBN

9789038805535

Taal

Nederlands

Speelduur

14 uur 11 min

Bestandsgrootte

1169 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Pieter Waterdrinker (1961) is geboren in Haarlem en woont in Moskou. Hij publiceerde onder andere de romans Liebmans ring, Een Hollandse romance, Duitse bruiloft en De Dood van Mila Burger en de verhalenbundel Montagne Russe. Zijn werk is in het Engels, Duits en Russisch vertaald en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Gerard Walschapprijs en de Bob Den Uylprijs. Van Duitse bruiloft werden de internationale filmrechten verkocht en er verscheen begin 2016, bijna tien jaar na de eerste verschijning, een herziene editie. In april 2016 verschijnt tevens Poubelle, een panoramische en hermansiaanse roman die de dilemma’s van deze tijd blootlegt aan de hand van o.a de oorlog in Oost-Oekraïne en de MH17-ramp.

Meer auteur Pieter Waterdrinker Bekijk alles

Van huis en haard

Van huis en haard

Pieter Waterdrinker

€ 14,99
Biecht aan mijn vrouw

Biecht aan mijn vrouw

Pieter Waterdrinker

€ 15,99
Duitse bruiloft
5.0

Duitse bruiloft

Pieter Waterdrinker

€ 12,99
De rat van Amsterdam

De rat van Amsterdam

Pieter Waterdrinker

€ 16,99

Meer spreker Rik van de Westelaken Bekijk alles

Zeven dieren bijten terug

Zeven dieren bijten terug

Frank Westerman

€ 12,99
Aan de rand van een groot bos
€ 15,99
Reykjavík

Reykjavík

Katrín Jakobsdóttir, Ragnar Jónasson

€ 15,99
Atlas
5.0

Atlas

Lucinda Riley, Harry Whittaker

€ 22,99