Asta's ogen
Asta's ogen

Asta's ogen

De levenskracht van een Indische familie

Asta Hoyer is hoofd van een Indische familie die in haar eentje acht kinderen grootbracht en een natuurlijke autoriteit uitstraalt. Vanaf het moment dat Eveline Stoel Asta’s familiekring betreedt is zij door haar gefascineerd.

Auteur

Eveline Stoel

Spreker

Eveline Stoel

Speelduur

8 uur 13 min

€ 10,99

Beschrijving

Indische families staan bekend als de best geïntegreerde minderheidsgroep die Nederland ooit heeft gekend. Maar het succesverhaal heeft een keerzijde: in veel Indische families werden de Indo-geschiedenis en -cultuur decennialang doodge zwegen. Asta’s ogen wekt beide tot leven.

Asta Hoyer is een matriarch. Het hoofd van een Indische familie die in haar eentje acht kinderen grootbracht en een natuurlijke autoriteit uitstraalt: ‘Marlon Brando in een bloemetjesjurk’. Vanaf het moment dat Eveline Stoel Asta’s familiekring betreedt, als vriendin van een van haar vele kleinkinderen, is zij door haar gefascineerd.

Hoe zag Asta’s leven in Indië eruit? Wat is er precies met haar man gebeurd? Hoe lukte het de familie te aarden in het Brabantse Oss? En waarom wil niemand terug naar Indonesië, al was het maar voor een vakantie? Als Stoel vragen stelt, stuit ze op het spreekwoordelijke ‘Indische zwijgen’. Pas na jaren krijgt ze meer details te horen. Gecombineerd met haar eigen onderzoek vallen de puzzelstukjes op hun plaats.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

21 mei 2018

ISBN

9789038805542

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 13 min

Bestandsgrootte

265 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Eveline Stoel (1971) studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Als freelance journalist publiceerde ze onder meer in Het Parool, HP/De Tijd en NRC Handelsblad.

Ze begeleidde Aart Staartjes bij het schrijven van zijn memoires en interviewde tientallen bekende en minder bekende Nederlanders, mede voor Living en Psychologie Magazine.

Daarnaast is Eveline Stoel de auteur van Asta’s ogen, het waargebeurde verhaal van een Indische familie (Nijgh & Van Ditmar).