Berichten uit het tussenhuisje
Berichten uit het tussenhuisje

Berichten uit het tussenhuisje

Henk van Straten over scheiden, vaderschap, seks en eenzaamheid.

Auteur

Henk van Straten

Spreker

Job Bovelander

Speelduur

5 uur 50 min

€ 10,99

Beschrijving

Nadat schrijver Henk van Straten uit zijn huwelijk was gestapt woonde hij twee jaar lang in ‘het tussenhuisje’, een knullige, smalle afsplitsing van een bestaande woning, in Eindhoven. De benauwde behuizing staat symbool voor deze verkrampte episode tussen het leven dat hij achter zich had gelaten en het leven dat nog moest beginnen. Zijn huurbaas, tevens zijn buurman, wist niet dat er ook twee zoons waren, ‘want anders had ik wel in het huurcontract laten opnemen dat ik geen kinderen over de vloer wil.’

Zo begint een verwarrende periode van eenzaamheid, paniek, hartklachten, slaappillen, Duvels, vrouwen, broodschrijven en alleenstaand vaderschap. Van Straten neemt ons mee in een woest-emotionele rit langs alle haltes van zijn zoektocht: hij gaat skateboarden, kickboksen, doet mee aan yahuasca-ceremonies, publiceert een roman, wordt in zijn neus gebeten door de schoonvader van een van zijn beste vrienden, verliest zich in BDSM, koopt een vleesetende plant en vervolgens een hagedis.

Dit klinkt misschien behoorlijk rock-’n-roll, maar niets is minder waar: Van Straten schrijft met de compassie, tederheid, subtiliteit, wijsheid, humor en liefde die we van hem gewend zijn.

Berichten uit het tussenhuisje is een loepzuiver spiegelboek van Wij zeggen hier niet halfbroer, het bejubelde boek over zijn jeugd. De zoon is vader geworden.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

3 juni 2018

ISBN

9789038805795

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 50 min

Bestandsgrootte

321 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Henk van Straten (1980) schrijft romans en journalistiek. Hij werkt(e) voor onder andere Volkskrant Magazine, De Correspondent, Vrij Nederland, Esquire, LINDA., Elle, Happinez, Harper’s Bazaar en JAN. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en hij stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs. In 2017 verscheen Wij zeggen hier niet halfbroer.

Meer auteur Henk van Straten Bekijk alles

Kwaad bloed

Kwaad bloed

Henk van Straten

€ 7,99
Wij zeggen hier niet halfbroer
€ 10,99

Meer spreker Job Bovelander Bekijk alles

Het transgalactisch liftershandboek
€ 14,99
Boy Swallows Universe

Boy Swallows Universe

Trent Dalton

€ 14,99
De Kersthaas

De Kersthaas

Marc-Uwe Kling

€ 7,99
Kolletje & Dirk koken toversokkensoep
€ 6,99