Luistervoorbeeld

Luchtmeisjes

Het ongelooflijke verhaal van twee stewardessen
Auteur Ingrid van der Chijs
Spreker Ingrid van der Chijs
Speelduur 8u 44m 59s
€ 9,49

Beschrijving

Mannen domineren de Nederlandse luchtvaart, totdat grotere passagiersvliegtuigen ruimte bieden voor een nieuw beroep: de stewardess. Hilda Bongertman en Trix Terwindt behoren tot de eerste lichting van daadkrachtige, mooie meisjes die midden jaren dertig door de KLM wordt opgeleid.

In Luchtmeisjes volgt Ingrid van der Chijs de uiterst bewogen levens van beide vrouwen: ze vertelt over hun aanvankelijke gevoel van saamhorigheid en het plezier dat ze beleefden, de affaires die ze hadden, maar ook over de strijd die ze in deze pionierstijd moesten voeren om hun plek te veroveren. Die tijd komt abrupt tot een einde wanneer de Tweede Wereld oorlog uitbreekt. Terwijl Hilda carrière maakt binnen de NSB, gaat Trix in het verzet en raakt als spion betrokken bij het Englandspiel. Dat beide levens niet simpelweg het predicaat 'goed' of 'fout' verdienen, blijkt uit de zeer opvallende keuzes die Trix en Hilda ná de oorlog maken.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 21 mei 2018
ISBN 9789038805924
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 44m 59s
Bestandsgrootte 263 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Ingrid van der Chijs

Ingrid van der Chijs (1977) werkte van november 2004 tot oktober 2011 bij Elsevier. Ze begon als webredacteur en was sinds februari 2007 cultuurredacteur. Ze schreef vooral over architectuur, reizen, muziek, jongerencultuur en lifestyle.

Na het behalen van haar gymnasiumdiploma studeerde ze geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Ook studeerde ze een jaar journalistiek aan de City University in Londen.

Na haar studietijd was ze driekwart jaar stewardess bij Martinair. Sinds kort werkt Van der Chijs bij RTL Nieuws.

Toon aanbod