Luchtmeisjes
Luchtmeisjes

Luchtmeisjes

Het ongelooflijke verhaal van twee stewardessen

De bewogen levens van Hilda Bongertman en Trix Terwindt: de eerste lichting van daadkrachtige, mooie meisjes die midden jaren dertig door de KLM wordt opgeleid tot stewardess. Over saamhorigheid, affaires en verzet in WO2.

Auteur

Ingrid van der Chijs

Spreker

Ingrid van der Chijs

Speelduur

8 uur 44 min

€ 9,99

Beschrijving

Mannen domineren de Nederlandse luchtvaart, totdat grotere passagiersvliegtuigen ruimte bieden voor een nieuw beroep: de stewardess. Hilda Bongertman en Trix Terwindt behoren tot de eerste lichting van daadkrachtige, mooie meisjes die midden jaren dertig door de KLM wordt opgeleid.

In Luchtmeisjes volgt Ingrid van der Chijs de uiterst bewogen levens van beide vrouwen: ze vertelt over hun aanvankelijke gevoel van saamhorigheid en het plezier dat ze beleefden, de affaires die ze hadden, maar ook over de strijd die ze in deze pionierstijd moesten voeren om hun plek te veroveren. Die tijd komt abrupt tot een einde wanneer de Tweede Wereld oorlog uitbreekt. Terwijl Hilda carrière maakt binnen de NSB, gaat Trix in het verzet en raakt als spion betrokken bij het Englandspiel. Dat beide levens niet simpelweg het predicaat 'goed' of 'fout' verdienen, blijkt uit de zeer opvallende keuzes die Trix en Hilda ná de oorlog maken.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

21 mei 2018

ISBN

9789038805924

Taal

Nederlands

Speelduur

8 uur 44 min

Bestandsgrootte

263 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ingrid van der Chijs (1977) werkte van november 2004 tot oktober 2011 bij Elsevier. Ze begon als webredacteur en was sinds februari 2007 cultuurredacteur. Ze schreef vooral over architectuur, reizen, muziek, jongerencultuur en lifestyle.

Na het behalen van haar gymnasiumdiploma studeerde ze geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Ook studeerde ze een jaar journalistiek aan de City University in Londen.

Na haar studietijd was ze driekwart jaar stewardess bij Martinair. Sinds kort werkt Van der Chijs bij RTL Nieuws.