Luistervoorbeeld

Ene dame in Kislovodsk

en andere Russische vertellingen
Auteur Pieter Waterdrinker
Voorlezer Rik van de Westelaken
Speelduur 24m 28s
€ 0,99

Beschrijving

Een van de verhalen uit de bundel 'De dame in Kislovodsk' van Pieter Waterdrinker.

Over de bundel:
Behalve auteur van grote, panoramische romans is Pieter Waterdrinker een begenadigd schrijver van korte verhalen. Een dame in Kislovodsk is een selectie uit de bundels Kaviaar en ander leed, Montagne Russe en De correspondent, die Waterdrinker de afgelopen jaren schreef. Tevens zijn er verhalen opgenomen die niet eerder werden gebundeld.

Waterdrinker verhaalt onder andere over de hilarische pogingen van de KGB om hem te werven op het eiland Rhodos, beschrijft hoe zijn homoseksuele buurman in Moskou tevergeefs de liefde zoekt, laat bijna het leven bij een overtocht in een veerbootje op de Zwarte Zee, en schetst een onvergetelijk portret van Dick Advocaat, in de tijd dat hij als trainer werkte in Sint-Petersburg.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 25 oktober 2018
ISBN 9789038806839
Taal Nederlands
Speelduur 24m 28s
Bestandsgrootte 22 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Elk verhaal is een wereld op zich. Absoluut meesterlijk is Waterdrinker in zijn portretten. ****' - De Standaard

'Waterdrinker grijpt de ziel van Rusland' - Elsevier

Over de auteur
Photo Pieter Waterdrinker
Pieter Waterdrinker

Pieter Waterdrinker (1961) is geboren in Haarlem en woont in Moskou. Hij publiceerde onder andere de romans Liebmans ring, Een Hollandse romance, Duitse bruiloft en De Dood van Mila Burger en de verhalenbundel Montagne Russe. Zijn werk is in het Engels, Duits en Russisch vertaald en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de Gerard Walschapprijs en de Bob Den Uylprijs. Van Duitse bruiloft werden de internationale filmrechten verkocht en er verscheen begin 2016, bijna tien jaar na de eerste verschijning, een herziene editie. In april 2016 verschijnt tevens Poubelle, een panoramische en hermansiaanse roman die de dilemma’s van deze tijd blootlegt aan de hand van o.a de oorlog in Oost-Oekraïne en de MH17-ramp.

Toon aanbod