Luistervoorbeeld

In voor- en tegenspoed maar alleen als jij de afwas doet

Auteur Ragna Heidweiller
Spreker Ragna Heidweiller, Samuel Levie
Speelduur 6u 30m 57s
€ 13,99

Beschrijving

Vol met goede voornemens wilden Ragna Heidweiller en Samuel Levie de taken in hun relatie en het huishouden eerlijk verdelen. Het lukte hun niet, en zo lukt het driekwart van de stellen die een gelijkwaardige verdeling van werk en zorg willen, ook niet. Er is maatschappelijk gezien veel discussie over het gebrek aan arbeidsparticipatie van Nederlandse vrouwen, maar hoe zit het eigenlijk met de zorgparticipatie van mannen?

Voor dit boek ging Ragna op zoek naar oplossingen voor een betere verdeling. Ze dook in de cijfers, onderzocht de maatschappelijke verhoudingen tussen mannen en vrouwen, én interviewde diverse ervaringsdeskundigen, wetenschappers en experts, waaronder oud-politica Hedy d'Ancona, psychiater Glenn Helberg, schrijver en artiest Pepijn Lanen en ondernemer en auteur Nina Pierson. Samuel vertelt daarnaast in dit boek zijn kant van het verhaal.

In voor- en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet is een handboek voor een nieuwe rolverdeling. Het biedt achtergrond kennis, nieuwe perspectieven en handvatten bij een gevoelig onderwerp. Met praktische tools en begrip van concepten zoals 'emotional labour', kun je als lezer zelf aan de slag en samen met je partner tot een betere taakverdeling en wederzijds begrip komen.

Details

ImprintNijgh & Van Ditmar
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 13 januari 2022
ISBN 9789038811901
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 30m 57s
Bestandsgrootte 358 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.