In voor- en tegenspoed maar alleen als jij de afwas doet
In voor- en tegenspoed maar alleen als jij de afwas doet

In voor- en tegenspoed maar alleen als jij de afwas doet

'In voor- en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet' is een handboek voor een nieuwe rolverdeling. Het biedt achtergrond kennis, nieuwe perspectieven en handvatten bij een gevoelig onderwerp.

Auteur

Ragna Heidweiller

Sprekers

Ragna Heidweiller, Samuel Levie

Speelduur

6 uur 30 min

€ 13,99

Beschrijving

Vol met goede voornemens wilden Ragna Heidweiller en Samuel Levie de taken in hun relatie en het huishouden eerlijk verdelen. Het lukte hun niet, en zo lukt het driekwart van de stellen die een gelijkwaardige verdeling van werk en zorg willen, ook niet. Er is maatschappelijk gezien veel discussie over het gebrek aan arbeidsparticipatie van Nederlandse vrouwen, maar hoe zit het eigenlijk met de zorgparticipatie van mannen?

Voor dit boek ging Ragna op zoek naar oplossingen voor een betere verdeling. Ze dook in de cijfers, onderzocht de maatschappelijke verhoudingen tussen mannen en vrouwen, én interviewde diverse ervaringsdeskundigen, wetenschappers en experts, waaronder oud-politica Hedy d'Ancona, psychiater Glenn Helberg, schrijver en artiest Pepijn Lanen en ondernemer en auteur Nina Pierson. Samuel vertelt daarnaast in dit boek zijn kant van het verhaal.

In voor- en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet is een handboek voor een nieuwe rolverdeling. Het biedt achtergrond kennis, nieuwe perspectieven en handvatten bij een gevoelig onderwerp. Met praktische tools en begrip van concepten zoals 'emotional labour', kun je als lezer zelf aan de slag en samen met je partner tot een betere taakverdeling en wederzijds begrip komen.

Details

Imprint

Nijgh & Van Ditmar

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

13 januari 2022

ISBN

9789038811901

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 30 min

Bestandsgrootte

358 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags