Luistervoorbeeld

Het napalmmeisje

Haar leven van vuur naar vrede
Auteur Kim Phuc Phan Thi
Voorlezer Leonoor Koster
Speelduur 7u 27m 41s
€ 14,99

Beschrijving

Het moment is voor altijd gevangen in de iconische foto van de negenjarige Kim Phuc die wegrent voor de napalmbommen. Het helse vuur heeft haar kleren verbrand en is diep onder haar huid gekropen. Een schrijnend beeld van de gruwelen van het oorlogsgeweld in Vietnam. Niemand verwachtte dat Kim het zou redden. Drie dagen lang lag ze voor dood in het mortuarium van een ziekenhuis. Maar ze overleefde het wél, al had ze een lange weg te gaan. In dit boek vertelt ze over haar jeugd, het moment dat haar leven veranderde en de vaak zo pijnlijke weg naar genezing en vrede.
Het napalmmeisje is een waargebeurd verhaal over hoe oorlog een jong leven in een handomdraai kan verwoesten. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim Phuc Phan Thi vond in de liefde en genade van God.

Het moment is voor altijd gevangen in de iconische foto van de negenjarige Kim Phuc die wegrent voor de napalmbommen. Het helse vuur heeft haar kleren verbrand en is diep onder haar huid gekropen. Een schrijnend beeld van de gruwelen van het oorlogsgeweld in Vietnam.
Niemand verwachtte dat Kim het zou redden. Drie dagen lang lag ze voor dood in het mortuarium van een ziekenhuis. Maar ze overleefde het wél, al had ze een lange weg te gaan. In dit boek vertelt ze over haar jeugd, het moment dat haar leven veranderde en de vaak zo pijnlijke weg naar genezing en vrede.

Het napalmmeisje is een waargebeurd verhaal over hoe oorlog een jong leven in een handomdraai kan verwoesten. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim Phuc Phan Thi vond in de liefde en genade van God.

Details

ImprintKokBoekencentrum
UitgeverVBKMedia
Publicatiedatum 30 augustus 2019
ISBN 9789043533287
Taal Nederlands
Speelduur 7u 27m 41s
Bestandsgrootte 615 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Recensies uit de pers

'Een aangrijpend, hoopvol en onvergetelijk boek. *****' - EO Visie

'Een aangrijpend verhaal dat toont hoe soms het goede het kwade kan overwinnen en hoop en vertrouwen kunnen zegevieren.' - NBD Biblion

Over de auteur
Kim Phuc Phan Thi

Kim Phuc Phan Thi woont met haar man en twee volwassen zoons in Canada. Ze is meermalen gelauwerd voor haar inzet voor verzoening en wereldvrede en ontving onder meer zes eredoctoraten voor haar werk ter ondersteuning van jonge oorlogsslachtoffers wereldwijd.

Toon aanbod