Doorbreek de cirkel
Doorbreek de cirkel

Doorbreek de cirkel

Waarom opvoeden over jezelf gaat

‘Doorbreek de cirkel’ van Miloe van Beek is een eerlijk en herkenbaar boek over gezin, familie, opvoeding en ouderschap. Durf in de spiegel te kijken en doorbreek de patronen uit het familiesysteem.

Auteur

Miloe van Beek

Spreker

Sandra Jonkman

Speelduur

4 uur 3 min

€ 16,99

Beschrijving

Doorbreek de cirkel en word een leukere opvoeder.

Aan de hand van zeer persoonlijke verhalen schetst auteur Miloe van Beek een eerlijk en herkenbaar beeld van gezin, familie, opvoeding en ouderschap. Ze laat zien hoe patronen van generatie op generatie worden doorgegeven, in elkaar grijpen én wat er kan gebeuren als je in de spiegel durft te kijken die je kind je voorhoudt.

Veel ouders herhalen tijdens de opvoeding onbewust wat ze zelf als kind hebben gezien en ervaren. Groeide je op zonder aandacht voor je binnenwereld? Mocht je niet boos zijn? Leerde je niet hoe je met je emoties om moest gaan? Dan loop je kans om hier tegenaan te lopen in de opvoeding van je eigen kinderen. Zij zullen je een spiegel voorhouden en je raken op precies die plekken die pijnlijk zijn.

Meer kennis over je familiesysteem is enorm helpend, stelt Miloe van Beek in ‘Doorbreek de cirkel’. Zonder vingerwijzen of schuldvraag maakt ze inzichtelijk hoe je verleden jou als ouder heeft gevormd en geeft je handvatten om het anders te doen.

Dit boek vraagt je om naar binnen te kijken in plaats van naar buiten. Behalve persoonlijke ervaringen, lees je in ‘Doorbreek de cirkel’ ook de visie van deskundigen zoals familieopsteller Els van Stijn (bekend van bestseller ‘De Fontein’), orthopedagoog Laura Batstra, Dreamschool rector Eric van ’t Zelfde en leiderschapsexpert en partner De School voor Transitie Jakob van Wielink. Zij laten zien hoe ouders om kunnen gaan met lastige opvoedsituaties en wat ze ervan kunnen leren.

Durf jij in de spiegel te kijken?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Beluister dan nu ook de Podcast 'Doorbreek de cirkel'.

Details

Imprint

Kosmos Uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

27 juli 2023

ISBN

9789043928533

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 3 min

Bestandsgrootte

335 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Miloe van Beek is auteur en schrijfcoach. Ze schreef mee aan Van achter het behang tot over je oren en Die andere moeders doen ook maar wat. In haar meest recente boek Daar praten wij niet over, de erfenis van een oorlogsverleden reconstrueerde ze haar NSB-familiegeschiedenis.

Meer spreker Sandra Jonkman Bekijk alles

Een nieuw seizoen

Een nieuw seizoen

Marie Lamballe

€ 14,99
Basisschoolbelevenissen

Basisschoolbelevenissen

Marcia Goddard

€ 4,99
Babybreintjes

Babybreintjes

Marcia Goddard

€ 4,99
Adolescentenavonturen

Adolescentenavonturen

Marcia Goddard

€ 4,99