Leef zonder angst
Leef zonder angst

Leef zonder angst

Overwin angst en zorgen met metacognitieve therapie

In Leef zonder angst laat Pia Callesen zien hoe je met metacognitieve therapie angstklachten kunt verminderen, zodat je weer de energie en zin hebt om naar buiten te gaan en het leven volop te leven.

Auteur

Pia Callesen

Spreker

Lotte Horlings

Speelduur

6 uur 56 min

€ 16,99

Beschrijving

Zorgen, hartkloppingen, paniekaanvallen en slaapproblemen: het zijn symptomen van angst waar veel mensen aan lijden. In Leef zonder angst zet psycholoog dr. Pia Callesen de beproefde methode van metacognitieve therapie in, die een revolutie teweegbracht in de behandeling van angst: 90 procent van de mensen is na behandeling vrij van angstklachten.

Callesen laat zien waarom de huidige methoden niet werken, en angst zelfs in stand houden: de menselijke geest reguleert zichzelf als hij met rust gelaten wordt. Zo hoeven zorgen en emoties geen paniek en angst te veroorzaken, tenzij we ze in leven houden door overmatig te piekeren en er te veel aandacht aan te besteden.

In dit boek laat Pia Callesen aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe je kunt leren omgaan met emoties en zorgen zodat de angst verdwijnt. Zo heb je weer energie en zin om naar buiten te gaan en het leven volop te leven.

Over Leef meer, denk minder: ‘Zorgeloos leven uit een boekje leren. Het zal niemand verbazen dat ik er niets van verwachtte. Maar tot mijn verbazing raakte het me diep.’ – Ellen de Bruin, NRC Handelsblad

Details

Imprint

Kosmos Uitgevers

Uitgever

VBK Media

Publicatiedatum

4 oktober 2023

ISBN

9789043929394

Taal

Nederlands

Speelduur

6 uur 56 min

Bestandsgrootte

381 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Dr. Pia Callesen is gespecialiseerd in Meta Cognitieve Therapie (MCT). Pia heeft ruim 15 jaar ervaring in de klassieke cognitieve gedragstherapie en is specialist in de MCT methode. Ze heeft in de loop der jaren regelmatig individuele supervisie en coaching ontvangen van professor Adrian Wells (grondlegger van MCT).

Haar boek Leef meer, denk minder is een ongelooflijke bestseller in Denemarken met 75.000 verkochte exemplaren (op een inwoneraantal van 5,8 miljoen!). Ook staat het staat sinds verschijning bijna onafgebroken in de Top 50 bestsellerlijst van Denemarken (Saxo). En zijn de rechten wereldwijd verkocht.

Meer auteur Pia Callesen Bekijk alles

Leef meer, denk minder

Leef meer, denk minder

Pia Callesen

€ 16,99

Meer spreker Lotte Horlings Bekijk alles

Zandpaleis

Zandpaleis

Irene Hannon

€ 14,99
Hildes beloning

Hildes beloning

Marie Lamballe

€ 14,99
De geheimen van het Italiaanse eiland
€ 14,99
Tijden van amandelbloesem

Tijden van amandelbloesem

Carmen Bellmonte

€ 14,99