Luistervoorbeeld

UP

Psychiatrische roman
Auteur Myrthe van der Meer
Spreker Isa Hoes
Speelduur 9u 5m 16s
€ 9,99

Beschrijving

Van de auteur van de bestseller PAAZ

Als Emma enthousiast naar het laatste gesprek met haar psychiater gaat, gebeurt er iets wat ze niet helemaal had voorzien; haar psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en voor het einde van de dag is ze opgenomen op de paaz, de psychiatrische afdeling van het algemeen ziekenhuis. Alweer. Aangezien deze nieuwe paazvakantie wel een vergissing moet zijn, gaat Emma in het doolhof van pillen, psychiaters en mede patiënten op zoek naar een verklaring. Want als je niet ziek bent, hoef je toch ook niet beter te worden?

Als de verklaring in de vorm van een nieuwe diagnose lijkt te komen, begint ze zich echter af te vragen of ze die wel wil weten; want wat als je je eigen waarnemingen en gedachten niet meer kunt vertrouwen, en je grootste vijand niet in de buitenwereld zit, maar in je eigen hoofd?

Myrthe van der Meer (pseudoniem, 1983) werkte als redacteur totdat ze na een burn-out vijf maanden werd opgenomen. Haar ervaringen verwerkte ze op indringende wijze in haar roman PAAZ, die onmiddellijk een bestseller werd. In 2013 verscheen haar tweede boek, de roman Kalf, en in 2014 UP, de opvolger van PAAZ.
Zie ook www.myrthevdmeer.nl

'UP is stille pijn die zichtbaar wordt; rauw, confronterend en hartverscheurend mooi!' - Isa Hoes

'Niet normaal!' - Theo Maassen

'Prettig realistisch' - NRC

Details

ImprintThe House of Books
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 27 augustus 2018
ISBN 9789044355659
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 5m 16s
Bestandsgrootte 499 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer (1983, pseudoniem) werkte als redacteur bij een grote uitgeverij, tot ze een burn-out kreeg en zwaar depressief vijf maanden op de paaz belandde, de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. PAAZ is haar verhaal.

PAAZ kreeg lovende recensies, werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en wordt bewerkt tot een televisieserie. Kalf is haar tweede roman en getuigt van haar originele verteltalent en van haar geheel eigen, maar zeer aanstekelijke gevoel voor humor.

Toon aanbod