Nora
Nora

Nora

Na de dood van haar man voedt een vrouw haar vier kinderen alleen op, wat naast haar baan in een Iers provinciestadje in de jaren zestig van de 20e eeuw een haast onmogelijke opgave lijkt.

Auteur

Colm Tóibín

Spreker

Marijke Beversluis

Speelduur

11 uur 29 min

€ 12,99

Beschrijving

Ierland, eind jaren zestig. Nora Webster, niet de makkelijkste vrouw, is pas weduwe geworden. Ze probeert haar leven in het kleinsteedse Enniscorthy opnieuw gestalte te geven. Niet alleen heeft ze in haar eentje de zorg voor haar vier kinderen, ze moet ook weer gaan werken. Tegen de achtergrond van het conservatieve, katholieke Ierland met zijn strenge sociale controle weet ze zich door middel van vriendschappen en muziek toch te ontworstelen aan de benauwenis van haar leven.

Details

Imprint

De Geus

Uitgever

Singel Uitgeverijen

Publicatiedatum

23 augustus 2017

ISBN

9789044539394

Taal

Nederlands

Speelduur

11 uur 29 min

Bestandsgrootte

631 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Colm Tóibín (1955) werd drie keer genomineerd voor de prestigieuze Booker Prize en won verschillende literaire prijzen, waaronder de International IMPAC Dublin Literary Award. Bij De Geus verschenen eerder onder meer De Meester, Het lichtschip van Blackwater, Een lange winter, het onlangs verfilmde Brooklyn en Nora, gebaseerd op het leven van Tóibíns moeder. Nora werd genomineerd voor de Folio Prize en onderscheiden met de Hawthornden Prize. In Nederland en Vlaanderen werden er meer dan 30.000 exemplaren van verkocht.

Meer spreker Marijke Beversluis Bekijk alles

Het goedgeleefde leven

Het goedgeleefde leven

Gladys McGarey

€ 16,99
De spionne
4.0

De spionne

Tess Gerritsen

€ 12,99
De dochter van Auschwitz

De dochter van Auschwitz

Tova Friedman, Malcolm Brabant

€ 14,99
€ 12,99