Luistervoorbeeld

Hoe duur was de suiker

Auteur Cynthia McLeod
Spreker Denise Jannah
Speelduur 10u 32m 3s
€ 12,99

Beschrijving

Elza en Sarith, twee halfzusjes, wonen met hun familie op een grote suikerplantage in Suriname. Het is de bloeitijd van de suikercultuur, maar ook die van de voortdurende vrees voor aanslagen door marrons, die onder leiding van Boni uitgevoerd worden op de plantages. Ondanks hun beschermende opvoeding komen de meisjes toch in aanraking met de opstandelingen en de Boni-oorlogen. En beseffen ze dat de suiker duur betaald wordt...

Met Hoe duur was de suiker? schetst Mc Leod een indringend portret van de situatie in Suriname in de periode 1765 - 1779. Door historische feiten te verweven met het drama van een plantersfamilie en hun slaven, weet ze op een fascinerende manier een beeld te geven van de Surinaamse geschiedenis.

Het boek is verfilmd door regisseur Jean van de Velde, producent is Paul Voorthuysen. Het boek is ook bewerkt tot een 4-delige tv-serie van de VARA.

Details

ImprintUitgeverij Conserve
UitgeverSingel Uitgeverijen
Publicatiedatum 28 juni 2013
ISBN 9789044542202
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 32m 3s
Bestandsgrootte 426 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Cynthia McLeod

Cynthia McLeod (1936) werd in Paramaribo geboren als Cynthia Ferrier; zij is een dochter van Eugenie Lionarons en Johan Ferrier, de eerste president van Suriname.

Na haar succesvolle romandebuut Hoe duur was de suiker? in 1987, waarvan in Suriname 12.000 exemplaren werden verkocht, publiceerde ze in 1993 haar tweede roman Vaarwel Merodia en tevens een studie over Elisabeth Samson, een vrije negerin wier naam prominent in grote historische werken over Suriname voorkomt, omdat ze wilde trouwen met een blanke man, wat in Suriname van de eerste helft van de 18e eeuw verboden was.

Toon aanbod