Luistervoorbeeld

Nobel streven

Auteur Frits van Oostrom
Spreker Frits van Oostrom
Speelduur 15u 1m 29s
€ 17,99

Beschrijving

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt. Nobel streven reconstrueert, als een historische detective, de loop van dit bizarre leven tot in verbluffende details.

Frits van Oostrom heeft de geschiedenis van Jan van Brederode, en heel de rijke wereld daaromheen, vervat in een meeslepend en virtuoos verhaal.

Details

ImprintUitgeverij Prometheus
UitgeverPrometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum 14 oktober 2018
ISBN 9789044639247
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 15u 1m 29s
Bestandsgrootte 825 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'‘Met geestdrift (…) en brille wordt ridder Jan van Brederode tot leven gewekt. Van Oostrom legt stukje voor stukje het complete mozaïek.’' - NRC Handelsblad

'‘Met smakelijke details schetst Van Oostrom een levendig beeld van Jan van Brederodes wereld.’' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Frits van Oostrom

Frits van Oostrom (1953) is sinds 2002 universiteitshoogleraar te Utrecht. Voor die tijd was hij gedurende twintig jaar hoogleraar in Leiden en gasthoogleraar aan Harvard University. Zijn bekendste boeken zijn Het woord van eer (1987; Wijnaendts Franckenprijs) en Maerlants wereld (1996; AKO Literatuurprijs). Voor zijn wetenschappelijk werk ontving hij vele onderscheidingen, waaronder in 1995 de Spinozaprijs en in 2000 de Keizer Karelprijs.

Toon aanbod