Luistervoorbeeld

De kleine Darwin

Zijn baanbrekende evolutietheorie samengevat
SerieKleine boekjes
Auteur Wilma de Rek
Spreker Louis van Beek
Speelduur 2u 3m 5s
€ 7,99

Beschrijving

De kleine Darwin van Wilma de Rek weergeeft in zeer kort bestek het belang van de evolutietheorie van de Britse wetenschapper Charles Darwin. In Over het ontstaan van soorten, gepubliceerd in 1859, ontvouwde Darwin zijn baanbrekende ideeën over natuurlijke selectie als belangrijkste mechanisme achter de evolutie. Hij toonde aan hoe organismen niet vanuit het niets op aarde zijn neergedaald, maar stukje bij beetje zijn ontstaan, als veranderlijke variaties op andere soorten. Het fundament voor die ideeën legde Darwin tijdens een lange reis met het schip de Beagle naar Zuid-Amerika, waar hij dieren, planten en fossielen bestudeerde.

Het belang van Darwins evolutietheorie kan moeilijk worden overschat. Ze vormt de basis van alle biologische kennis, hoewel ook in onze tijd nog lang niet iedereen de consequentie ervan aanvaardt: namelijk dat alles wat op aarde leeft gevormd is door de tijd, en met elkaar is verbonden door een gemeenschappelijke afstamming.

Details

ImprintBusiness Contact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 2 september 2018
ISBN 9789045037981
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 3m 5s
Bestandsgrootte 113 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Wilma de Rek

Wilma de Rek (1963) studeerde Franse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht en werkt bij de Volkskrant. In 2018 verscheen haar boek De stijl van de leider, een serie interviews met onder anderen Johan Cruijff, Rijkman Groenink en Ben Verwaayen.

Toon aanbod