Luistervoorbeeld

Zeeuws geluk

Auteur Carolijn Visser
Spreker Beatrice van der Poel
Speelduur 4u 46m 36s
€ 12,99

Beschrijving

Op uitnodiging van een Zeeuwse zorgorganisatie schreef wereldreizigster Carolijn Visser Zeeuws geluk, een boek over Zeeland, het land van haar jeugd.

Zij logeerde op Walcheren en Noord-Beveland in verblijven waar ouderen aan wie het heden ontglipt een thuis wordt geboden. Zij sprak met bewoners en hun familie, met zorgmedewerkers en vrijwilligers. Over hoe het water kwam, over de zo geliefde klederdracht, de Duitse badgasten, de strenge kerk. Maar ook over de weidse landschappen, het silhouet van Veere en de levendige dorpscafés.

De verhalen voerden haar terug naar haar eigen verleden, waarin ze op de fiets over Walcheren zwierf, ze hartsvriendinnen kreeg, ruzie maakte met een leraar en Zeeland uiteindelijk verliet. Maar net als de mensen die zij ontmoette bleef het Zeeuwse landschap met zijn brede stranden en hoge dijken haar bekoren: Zeeuws geluk is een lofzang op de zonnigste provincie van ons land.

Details

ImprintAtlasContact
UitgeverAtlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum 3 december 2018
ISBN 9789045038988
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 46m 36s
Bestandsgrootte 262 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Carolijn Visser

Carolijn Visser (1956), geboren in Zeeland, reisde voor haar boeken de hele wereld over. Ze schreef onder andere Grijs China, Buigend bamboe en Vrouwen in den vreemde. In 2013 ontving Carolijn Visser de Bob den Uylprijs voor Argentijnse avonden en in 2017 de Libris Geschiedenis Prijs voor Selma.

Toon aanbod