Storytelling in 12 stappen
Storytelling in 12 stappen

Storytelling in 12 stappen

Op reis met de held

‘Storytelling in 12 stappen’ onthult waar goede verhalen aan moeten voldoen en helpt verhalenvertellers en scenaristen bij het maken van plots en het creëren van universele en levensechte karakters.

Auteur

Mieke Bouma

Spreker

Mieke Bouma

Speelduur

4 uur 41 min

€ 12,99

Beschrijving

Storytelling in 12 stappen onthult stap voor stap waar goede verhalen aan moeten voldoen en helpt verhalenvertellers, auteurs en scenaristen bij het construeren van sterke plots en het creëren van universele en levensechte karakters. En dat niet alleen, de structuur in 12 stappen leert je ook veel over je eigen levensverhaal.

Het luisterboek behandelt op praktische en inspirerende wijze de mythische verhaalstructuur, ook wel de Reis van de Held genoemd.
Deze zogenaamde ‘monomythe’ is ooit door Joseph Campbell beschreven in ‘De held met de duizend gezichten’ en vormt voor schrijvers en verhalenvertellers al heel lang een onuitputtelijke inspiratiebron. Het boek is een avontuur voor iedereen die van verhalen houdt en die de magie van een goed verhaal wil ontsluiten.

Details

Imprint

Atlas Contact

Uitgever

Atlas Contact, Uitgeverij

Publicatiedatum

10 september 2019

ISBN

9789045040967

Taal

Nederlands

Speelduur

4 uur 41 min

Bestandsgrootte

387 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Mieke Bouma is dramadocent, schreef voor theater, film en televisie en is auteur van diverse boeken over storytelling en schrijven, waar onder Storytelling in 12 stappen. Ze richtte de Storytelling Academy op en verzorgt opleidingen op het gebied van storytelling en schrijven.